Zonneboiler Binnenmaas

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Binnenmaas? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bespaart plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame product kent twee delen: de zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door middel van onze tool ontdek je veelzijdige adviezen m.b.t. een zonneboiler kopen in Binnenmaas.

zonneboiler systeem installeren in 3271

 • Een zonneboiler is perfect om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3600.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €900.
 • Een alledaags gezin in Binnenmaas gebruikt 1350 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 14%. Dit mondt uit in een potentiële besparing tot wel €90 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBinnenmaas
Postcode3271
Netnummer0186 (+31186)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Binnenmaas vergelijken

Zo’n 60 – 70% van van onze maandelijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de basisverwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga in zee met een professionele zonneboiler installateur in Binnenmaas! Middels deze website check je gemakkelijk een erkende installateur in jouw eigen regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Binnenmaas. Of check de website Qbis.nl voor lijstjes met vakbekwame installateurs uit jullie streek. Hieronder tref je diverse aanbevelingen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Kijk goed na verhalen van andere klanten en kleine lettertjes (certificaten). Dit zijn o.a. VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de warmte van de zon kan het wel 90 graden worden. Gebruikmakend van de leidingen gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. In de herfst en winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dit scenario is er de naverwarmer (de gasketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Deze zonneboiler combiketel is een koppeling van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem draagt zorg voor warm tapwater en een warme woning. Het product wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? Op dat moment vult de CV-brander het gat op. Met name een rendabele oplossing voor huishoudens van minimaal 4 mensen die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor woningen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door o.a. beperkte aanschafkosten, overheidssubsidie, een lagere energierekening en minder uitstoot van CO-2 neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Binnenmaas. Dit apparaat is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Uiteraard heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Verder heb je een plekje nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met het voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De geschatte kosten zonneboiler Binnenmaas zitten gemiddeld tussen €2825 en €4250, inclusief plaatsing. Deze milieuvriendelijke installatie gaat normaal gesproken mee voor plus minus 24 tot 26 jaar. De prijs kan men berekenen met de aard van de zonnecollectoren, de omvang vaneen warm-water buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een interessante subsidie. Hierna lees jij een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hierna ontdek jij voor enkele omstandigheden de aanschafprijzen en een schatting van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe interessanter de besparing. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Experts zeggen vaak: een 4-koppig gezin bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €70 per jaar (gasprijzen april 2024). Het gastarief gaat toenemen, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Vat inhoudAantal collectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.550€70
100 liter2€2.800 – €3.100€85
200 liter2€3.300 – €3.875€120
300 liter3€4.600 – €5.100€175
zonneboiler-kopen-binnenmaas

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Het betreft adres en contactgegevens. Op die manier is het voor ons duidelijk naar wie de specificaties aangeleverd zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is handig om onderzoek te doen naar hoeveel gas en elektra er verbruikt wordt. Met deze data kan de deskundige bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Type huis

  Beschrijf de woning. Het betreft de inhoud en staat van isolatie. Goed om te noemen is ook wat voor dak het huis heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat heb je precies in gedachten? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Geef aan welke duurzame energiebronnen er in jouw huis staan (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur het formulier. Je ontvangt binnen een week een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Binnenmaas (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze regeling is recent uitgebreid. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan deze aanvragen. Op de site van RVO download u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle merken die beschreven staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen tussen de €450 tot €1800. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur is voldaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Binnenmaas

 • CV Totaal Noord (CPC24 300L CV + Tap), vermogen 1673 [KW], €1138 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 150 BSV), vermogen 733 [KW], €498 subsidie.
 • Vaillant (VIH SW 500 + VMS 70 + 3x VFK 155 V), vermogen 3134 [KW], €2131 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling faciliteert de gemeente Binnenmaas mogelijk nog een extra vergoeding. Check www.binnenmaas.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Binnenmaas aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In deze situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet jou van een verwarmde woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Binnenmaas!

 • Een warmtepomp: genereert warmte uit o.a. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte in samenwerking met o.a. industriële ondernemingen. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente