Zonneboiler Westvoorne

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Westvoorne? Met behulp van een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bespaart grofweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door 2 onderdelen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Middels deze pagina ontdek jij actuele details m.b.t. een zonneboiler kopen in Westvoorne.

zonneboiler systeem installeren in 3234

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3700.
 • De subsidies lopen op tot €1450.
 • Een doorsnee gezin in Westvoorne gebruikt 1590 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 20%. Dit draait uit op een leuke kostenbesparing van wel €75 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestvoorne
Postcode3234
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een zonneboiler installateur in Westvoorne vergelijken

Het leeuwendeel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga in zee met een goede zonneboiler installateur in Westvoorne! Door middel van onze website bekijk je zonder problemen een betrouwbare installateur uit de omgeving. Of bezoek eens het Energieloket gemeente Westvoorne. Of probeer Qbis.nl of Kvinl.nl voor actuele overzichten met competente installateurs in je omgeving. In de volgende paragraaf ontdek je verschillende tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Wees scherp op beoordelingen en relevante keurmerken. Zoals bijv. Zonnekeur, Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de warmte van de zon om water te verwarmen. Dat werkt op de volgende manier: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Via warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Via het leidingstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Geen nood, dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de HR-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem kan benut worden voor het warme water en verwarming (CV-installatie). Dit milieuvriendelijke product bevat o.a. geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? In dat geval springt de CV-brander bij. In de basis aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor families met een hoog warmwater-gebruik. Als gevolg van lage aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Westvoorne. Zo’n systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Uiteraard heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors variëren van 3 tot 6 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Natuurlijk hebben we nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit ogenblik zijn er installaties met het buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Westvoorne variëren tussen €2475 en €3700, met installatie. Dit duurzame product heeft een levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs komt tot stand door het type zonnecollectors, de capaciteit van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een mooie subsidie. Verderop ontdek je een nadere toelichting.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave tref jij voor een aantal mogelijkheden de geschatte kosten en een raming van de potentiële besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan stijgt het rendement. Een doorsnee gezin verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. In de basis zeggen we: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Je komt uit op €155 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenRealistische kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.550€45
100 liter2€2.950 – €3.200€75
200 liter2€3.150 – €3.975€130
300 liter3€4.500 – €5.000€165
zonneboiler-kopen-westvoorne

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Belangrijk zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Zodanig is het helder naar wie de benodigde info toegezonden mag worden. Je ontvangt een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is van belang om duidelijk te hebben hoeveel gas + elektra er in het huishouden gebruikt wordt. Via deze data kan de deskundige een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type woning

  Beschrijf uw huis. Het betreft aantal kamers en de mate van isolatie. Interessant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of misschien een combiketel inclusief zonnepanelen? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op de versturen-knop. Er volgt z.s.m. een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Westvoorne (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze werd jaren geleden verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO is een apparatenlijst te vinden met daarop alle systemen. Alle systemen die beschreven staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €800 tot wel €1600. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een bewijs van betaling
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Westvoorne

 • Van Waveren (Zonneboiler 3x 25 buizen 400L WW+CV), vermogen 3334 [KW], €2267 subsidie.
 • Navetto (WPB200/HPC5,0), vermogen 1760 [KW], €1197 subsidie.
 • TechniQ-Energy (300 liter voor verwarming en tapwater met 1×30 heatpipes – C), vermogen 1882 [KW], €1280 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling levert de gemeente Westvoorne een speciale duurzaamheidslening of regeling. Check www.westvoorne.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Westvoorne aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Op dat moment de zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor een verwarmde woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarbij kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Westvoorne!

 • De warmtepomp: onttrekt energie door gebruik te maken van bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een afgebakende plek in huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte wordt geleverd door o.a. industriële ondernemingen. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente