Zonneboiler Brielle

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Brielle? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze duurzame installatie bestaat in de basis uit 2 onderdelen: een zonnecollector op het dak en een warm-water voorraad buffersysteem. Aan de hand van deze pagina lees je actuele info die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Brielle.

zonneboiler systeem installeren in 3231

 • Een zonneboiler is een interessante manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4200.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €900.
 • Een gemiddelde woning in Brielle gebruikt 1250 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 14%. Dit draait uit op een forse besparing van wel €105 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBrielle
Postcode3231
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31250 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Een zonneboiler installateur in Brielle vergelijken

Meer dan de helft van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de centrale verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en selecteer een vakbekwame zonneboiler installateur in Brielle! Via onze vergelijker achterhaal je simpel en snel een competente installateur die werkt in jullie regio. Of bezoek eens het Energieloket in de gemeente Brielle. Of surf naar echteinstallateur.nl voor een overzicht met competente installateurs uit jullie streek. In onderstaande box check jij verschillende tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijk systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na ervaringen van anderen en certificering. Bijvoorbeeld VCA, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om water te verwarmen. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. D.m.v. het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water buffervat. In de koudere maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. Geen nood, dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Het systeem wordt gebruikt voor warm tapwater (douche, keuken) en natuurlijk een warm huis (CV). Dit product bestaat uit een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? Op deze momenten kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Vooral toegepast door bovengemiddelde woningen die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor huizen die veel warm water uit de kraan halen. Als gevolg van scherpe prijzen, ISDE subsidie, een betaalbare energienota en lagere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Brielle. Zo’n systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Allereerst is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Natuurlijk moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. In juli 2024 zijn er voorbeelden met het buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Brielle komen gemiddeld uit tussen €2650 en €3350, inclusief plaatsing. De installatie hoort mee te gaan voor maximaal 30 jaar. De totaalprijs is gebaseerd op de aard van de zonnecollectoren, de grootte van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten van het installatiebedrijf. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een tegemoetkoming vanuit de overheid. In het volgende kopje bekijk je een nadere toelichting.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hierna vind je voor enkele voorbeeldsituaties de investering en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water je verbruikt, dan stijgt het rendement. Een regulier huishouden verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. We hanteren standaard: een familie met 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Je komt uit op €125 op jaarbasis (gasprijs juli 2024). De gasprijs stijgt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.550€40
100 liter2€2.825 – €3.100€90
200 liter2€3.300 – €3.875€130
300 liter3€4.550 – €5.350€175
zonneboiler-kopen-brielle

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Van belang zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Hierdoor weten wij ook naar wie de informatie aangeleverd kan worden. Je ontvangt een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is nodig om onderzoek te doen naar hoeveel stroom & gas er op het adres wordt gebruikt. Met behulp van het energieverbruik kan het installatiebedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Huisomschrijving

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan woonoppervlakte in m2 en of de woning goed geïsoleerd is. Goed om te noemen is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat heb je precies in gedachten? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een combi met ketel en zonne-energie? Geef aan welke duurzame warmtebronnen geplaatst zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. U ontvangt binnen een paar dagen een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Brielle (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Dit werd twee jaar geleden uitgebreid. Iedere woningeigenaar die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met alle merken en modellen. Alle producten die staan op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies variëren van €925 tot wel €1125. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Brielle

 • CV Totaal Noord (CPC36 400L CV + Tap), vermogen 2803 [KW], €1906 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 300 BSV), vermogen 1375 [KW], €935 subsidie.
 • Vaillant (VIH SW 500 + VMS 70 + 4x VFK 155 V), vermogen 3328 [KW], €2263 subsidie.

Afgezien van de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verschaft de gemeente Brielle een groene lening of kleine subsidie. Doorzoek www.brielle.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Brielle aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Op dat moment zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarbij vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Brielle!

 • Warmtepomp: genereert energie uit onder andere bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte wordt geleverd door o.a. een industrieterrein. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente