Zonneboiler Vierpolders

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Vierpolders? Dankzij het zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze duurzame installatie komt tot stand door twee onderdelen: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. Door middel van onze vergelijker check jij handige adviezen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Vierpolders.

zonneboiler systeem installeren in 3231

 • Een zonneboiler is een populaire manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3900.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1200.
 • Een gemiddeld huishouden in Brielle verbruikt 1250 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 20%. Dit draait uit op een potentiële besparing tot wel €65 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBrielle
Postcode3231
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31250 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Een zonneboiler installateur in Vierpolders vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en zoek naar een geschikte zonneboiler installateur in Vierpolders! Geholpen door de zonneboiler-vergelijker tref je eenvoudig een goede installateur in jouw eigen regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Brielle. Of benader kvinl.nl voor een overzicht met betrouwbare installateurs uit de gemeente. Verderop lees je enkele adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Houd ook rekening met verhalen van andere klanten en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Dit zijn o.a. KviNL, Sterkin, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om water op te warmen. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Aan de hand van het buizenstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Van november tot en met februari is de werking niet optimaal. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (de HR-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Deze zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit duurzame product wordt gebruikt voor het warme water en uiteraard centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke product wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? In zo’n geval is de CV-brander nodig. Bovenal interessant voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huizen met een hoog warmwater-gebruik. Als gevolg van aantrekkelijke prijzen, ISDE subsidie, een betaalbare energienota en lagere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Vierpolders. Deze installatie kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Allereerst moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn niet heel groot (max 5 m2), dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Tevens moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor warm water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag zijn er installaties met het buffervat voor warm tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De verwachte kosten zonneboiler Vierpolders vinden we terug ergens tussen de €2525 en €4000, met montage. Het product hoort mee te gaan voor plus minus 24 tot 26 jaar. Het tarief wordt bepaald door het aantal zonnecollectors, de grootte van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een aantrekkelijke subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je een nadere toelichting.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In onderstaande lijst ontdek jij voor diverse gevallen de kostprijs en een raming van de potentiële besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe interessanter de besparing. Houd rekening met een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Vuistregel: een familie met 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €135 per jaar (gasprijzen april 2024). In principe wordt gas nog duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte kosten Besparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.650€65
100 liter2€2.850 – €3.175€75
200 liter2€3.300 – €3.800€115
300 liter3€4.400 – €5.050€195
zonneboiler-kopen-vierpolders

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Het betreft voor- en achternaam + contactgegevens. Zodanig weten wij ook naar wie de benodigde info toegezonden kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is makkelijk om te weten hoeveel gas & elektra je op dit moment verbruikt. Op basis van het energieverbruik kan de deskundige een goed advies geven.

 3. Soort woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Bijvoorbeeld woonoppervlakte in m2 en de mate van isolatie. Goed om te noemen is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of misschien een combi met ketel en zonne-energie? Benoem ook welke andere systemen eventueel al zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. Jij ontvangt binnen een paar dagen een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Vierpolders (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze mogelijkheid is twee jaar geleden uitgebreid. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan hiervan gebruik maken. Op RVO.nl treft u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle modellen die hierop staan doen mee met de regeling. De subsidies schommelen tussen de €700 tot wel €1575. Let op de volgende regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Vierpolders

 • Sonnenkraft (Compact E 200L 1x SkR 500), vermogen 1073 [KW], €730 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 1000L 4-24HeatPipeCollector), vermogen 3885 [KW], €2642 subsidie.
 • Techneco (Loria-solar 500L/4,8m2), vermogen 1778 [KW], €1209 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidiebiedt de gemeente Brielle soms een extra tegemoetkoming. Zie www.brielle.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Vierpolders aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen de moeite waard. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet jou van een verwarmde woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt meer kWh stroom. De elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Tevens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Vierpolders!

 • Warmtepomp: ontneemt energie middels de bodem of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifieke plek in het huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. productiebedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!