Zonneboiler Zuidland

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Zuidland? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem komt tot stand door 2 aspecten: natuurlijk een zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl vind jij actuele toelichtingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Zuidland.

zonneboiler systeem installeren in 3214

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2600.
 • De subsidies lopen op tot €950.
 • Een gemiddeld gezin in Nissewaard verbruikt 1070 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 20%. Dit houdt in een leuke kostenbesparing van wel €60 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3214
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31070 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€138,00

Een zonneboiler installateur in Zuidland vergelijken

Het leeuwendeel van een gemiddelde energierekening komt door ons gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te wassen en douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga voor een competente zonneboiler installateur in Zuidland! Door middel van deze website vind je verrassend eenvoudig een goede installateur uit de omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Nissewaard. Of bezoek echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met competente installatiebedrijven uit de gemeente. Hieronder tref je nog wat adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Kijk goed na reviews en kleine lettertjes (certificaten). Je kunt denken aan Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door de zonneschijn kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Gebruikmakend van het gesloten systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor warm water. In de herfst en winter zal het systeem niet warm genoeg worden. In dat geval springt de naverwarmer bij (de gasketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze duurzame installatie draagt zorg voor heet water in huis en een warme woning. Dit systeem heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? In zo’n geval zorgt de CV-brander voor de rest. Bijzonder toepasbaar op grote woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor consumenten met een grote vraag naar warm water. Dankzij dalende prijzen, aantrekkelijke subsidie, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Zuidland. Deze oplossing wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Allereerst moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze krachtige collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat valt dus best wel mee. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Ook heb je ruimte nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit ogenblik zijn er voorbeelden met het buffervat voor warm tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De kosten zonneboiler Zuidland komen gemiddeld uit tussen €2575 en €3550, inclusief plaatsing. Dit duurzame product heeft een levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels de hoeveelheid zonnecollectoren, de capaciteit van het buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een interessante subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je een nadere toelichting.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hieronder tref je voor verscheide situatiesde kostprijzen en mogelijke besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. De stelregel is: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €175 op jaarbasis (gasprijzen april 2024). Gas wordt duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.050 – €2.650€50
100 liter2€2.925 – €3.150€85
200 liter2€3.150 – €3.975€135
300 liter3€4.575 – €5.100€170
zonneboiler-kopen-zuidland

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Het betreft naam, e-mailadres en adresgegevens. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de informatie verstuurd mag worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is essentieel om inzicht te hebben in hoeveel gas + stroomhet huis per jaar nodig heeft. Door deze statistieken kan de installateur inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf de woning

  Specificeer type woning. Denk aan aantal kamers en de staat van de isolatie. Goed om te noemen is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of eerder met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Benoem ook welke duurzame warmtebronnen in de woning zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en dien de aanvraag definitief in. Jij ontvangt zeer binnenkort een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Zuidland (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Dit is recentelijk verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Op de site van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle zonneboilers. Alle types op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €900 tot €1600. Let op de volgende regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Zuidland

 • Cosmo (Solarpakket 4/251/600), vermogen 3006 [KW], €2044 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 750L 3-30HeatPipeCollector), vermogen 3839 [KW], €2611 subsidie.
 • DAXX (1×20 + 300L tank uit PASHW010 300LD(E)), vermogen 1741 [KW], €1184 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau geeft de gemeente Nissewaard mogelijk nog een extra vergoeding. Bekijk www.nissewaard.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Zuidland aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In zo’n scenario is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Ook zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Zuidland!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte via de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifieke plek in het huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte in samenwerking met bijv. plaatselijke bedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!