Zonneboiler Maasvlakte Rotterdam

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Maasvlakte Rotterdam? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bespaart grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product wordt opgebouwd door twee zaken: een zonnecollector op het dak en een warm-water buffervat. Door gebruik te maken van deze website lees jij samengestelde info aangaande een zonneboiler kopen in Maasvlakte Rotterdam.

zonneboiler systeem installeren in 3199

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4900.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1250.
 • Een alledaags gezin in Rotterdam gebruikt 840 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 18%. Dit draait uit op een flinke geldbesparing van wel €145 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteRotterdam
Postcode3199
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M3840 M3
Stroomverbruik kWh2410 kWh
Gemiddelde energierekening€108,00

Een zonneboiler installateur in Maasvlakte Rotterdam vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies altijd een vakbekwame zonneboiler installateur in Maasvlakte Rotterdam! D.m.v. de zonneboiler-vergelijker tref je eenvoudig een goede installateur die werkt in jullie regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Rotterdam. Of klik door naar de website echteinstallateur.nl voor een overzicht met geschikte installatiebedrijven uit jouw provincie. Verderop tref jij enkele adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijk systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Controleer ook op verhalen van andere klanten en relevante keurmerken. Dit zijn o.a. Zonnekeur, KviNL, Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zon als energiebron en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Middels het leidingstelsel gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). Als de zon niet schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dit scenario gebruikt het systeem de naverwarmer (de traditionele ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit systeem is er voor 2 zaken: je watervoorziening en uiteraard centrale verwarming. Dit systeem behelst een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? In een dergelijke situatie vult de CV-brander het gat op. Bovenal toepasbaar op grotere huishoudens die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor woningen die relatief veel warm water gebruiken. Dankzij scherpe prijzen, aanlokkelijke subsidies, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Maasvlakte Rotterdam. Deze setup is nog energiezuiniger als je het combineert met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Ook plaatsen ze ook het voorraadvat voor heet water (buffervat). De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor het voorraadvat voor heet water (buffervat) verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De recente kosten zonneboiler Maasvlakte Rotterdam vinden we terug ergens tussen de €2525 en €3550, waarbij installatie is inbegrepen. Deze duurzame installatie kan worden gebruik voor een periode van gemiddeld 20-30 jaar. Het tarief wordt gebudgetteerd middels het aantal zonnecollectors, de grootte van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een mooie subsidie. Als je iets verders scrollt lees jij een nadere toelichting.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende overzicht check jij voor verscheide mogelijkheden de geschatte prijs en een schatting van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te interessanter een zonneboiler is. Ga uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. De stelregel is: een gezin van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €130 op jaarbasis (gasprijs juli 2024). De gasprijs stijgt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.625€45
100 liter2€2.925 – €3.200€90
200 liter2€3.175 – €3.950€115
300 liter3€4.600 – €5.150€180
zonneboiler-kopen-maasvlakte-rotterdam

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn naam, adres + contactgegevens. Op die manier is het voor ons duidelijk naar wie verdere info verstuurd kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is handig om inzicht te hebben in hoeveel gas en stroomer verbruikt wordt. Met deze info kan het installatiebedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huisomschrijving

  Voer in wat voor type woning u bezit. Denk aan de inhoud en staat van isolatie. Relevant is ook wat voor dak het huis heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat heb je precies in gedachten? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Geef aan welke milieuvriendelijke oplossingen er in jouw huis staan (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en dien de aanvraag definitief in. Je krijgt zeer binnenkort een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Maasvlakte Rotterdam (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze regeling is twee jaar geleden verder verhoogd. Elke Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Via de overheid (RVO) is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarin alle modellen. Alle modellen op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €450 tot €1800. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Maasvlakte Rotterdam

 • 2-improve energy (500CS2ww2xpro18), vermogen 3193 [KW], €2171 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 2-24CPC met spiegel), vermogen 3532 [KW], €2402 subsidie.
 • DAXX (DAXX-warmte 1×15 & 300L), vermogen 1410 [KW], €959 subsidie.

Buiten de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verstrekt de gemeente Rotterdam een speciale lokale tegemoetkoming. Surf naar www.rotterdam.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Maasvlakte Rotterdam aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? In een dergelijke situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet jou van een verwarmde woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. De elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Maasvlakte Rotterdam!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie uit bijvoorbeeld de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifieke plek in het huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. een fabriek. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!