Zonneboiler Pernis Rotterdam

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Pernis Rotterdam? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt pakweg de helft op je kosten voor warm water. Deze duurzame installatie komt tot stand door twee onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een buffervat voor warm tapwater. Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker vind je waardevolle informatie die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Pernis Rotterdam.

zonneboiler systeem installeren in 3195

 • Een zonneboiler is een ideale manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4300.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1250.
 • Een doorsnee huishouden in Rotterdam gebruikt 840 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 18%. Dit draait uit op een leuke kostenbesparing van wel €50 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteRotterdam
Postcode3195
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M3840 M3
Stroomverbruik kWh2410 kWh
Gemiddelde energierekening€108,00

Een zonneboiler installateur in Pernis Rotterdam vergelijken

Veruit het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en om water op te warmen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en maak een keuze voor een erkende zonneboiler installateur in Pernis Rotterdam! Door gebruik te maken van deze pagina tref je simpel en snel een goede installateur die werkt in jullie regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Rotterdam. Of benader kvinl.nl voor informatie over professionele installatiebedrijven uit de gemeente. In onderstaande box tref je nog wat adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijke installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Controleer ook op reviews en eventuele keurmerken. Zoals bijv. Zonnekeur, Solar Keymark, Sterkin, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om warm tapwater te realiseren. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Aan de hand van zon warmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door middel van het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat. Van november tot en met februari is de werking niet optimaal. In dat geval hebben we dan een naverwarmer (de HR-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze installatie zorgt voor het warme water en verwarming (CV-installatie). Dit milieuvriendelijke product bestaat uit geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. In de basis interessant voor grotere huizen met vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor mensen die veel warm water gebruiken. Door o.a. aantrekkelijke prijzen, hoge subsidies, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Pernis Rotterdam. Een zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als eerste moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze krachtige collectors variëren van 3 tot 6 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Natuurlijk heb je een plekje nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er structuren met het buffervat t.b.v. verwarmd water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Pernis Rotterdam fluctueren tussen de €2675 en €3000, met installatie inclusief. Het systeem hoort mee te gaan voor plus minus 24 tot 26 jaar. De prijs is gebaseerd op het aantal zonnecollectors, de eigenschappen van het buffervat, de montage en installatiekosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een mooie subsidie. Op deze pagina tref jij hierover meer info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hierna vind jij voor verschillende mogelijkheden de kostprijs en een schatting van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te interessanter een zonneboiler is. Ga uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). We hanteren standaard: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Omgerekend €120 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Vat inhoudAantal collectorenGemiddelde investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.650€50
100 liter2€2.825 – €3.175€100
200 liter2€3.125 – €3.875€140
300 liter3€4.575 – €5.050€160
zonneboiler-kopen-pernis-rotterdam

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Relevant zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Zo komen wij erachter naar wie de info verzonden moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is van belang om na te gaan hoeveel gas + elektra er op je aansluiting verbruikt wordt. Met behulp van het verbruik kan de vakman inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort woning

  Beschrijf de woning. Het betreft woonoppervlak en of de woning goed geïsoleerd is. Relevant is ook wat voor soort dak de woning heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er in de woning zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur jouw aanvraag. U krijgt z.s.m. een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Pernis Rotterdam (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd twee jaar geleden verder verhoogd. Iedere woningeigenaar die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Via RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarop alle systemen. Alle merken die staan op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €500 tot €1525. Wel zijn er een aantal regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Pernis Rotterdam

 • 2-improve energy (300CS2wwpro24), vermogen 1975 [KW], €1343 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 3-24HeatPipeCollector), vermogen 367 [KW], €2496 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-90T/TWL-KER-800L-B), vermogen 3823 [KW], €2600 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidiebiedt de gemeente Rotterdam een speciale lokale tegemoetkoming. Zie www.rotterdam.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Pernis Rotterdam aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Op dat moment is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker aan te raden. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en draagt zorg voor de verwarming van je huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Pernis Rotterdam!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie middels de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte wordt geleverd door een fabriek. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!