Zonneboiler Hoogvliet Rotterdam

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Hoogvliet Rotterdam? Met behulp van een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem wordt opgebouwd door 2 delen: de zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Via de zonneboiler-vergelijker lees jij toepasbare details die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Hoogvliet Rotterdam.

zonneboiler systeem installeren in 3191

 • Een zonneboiler is een handige manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4000.
 • Er geldt een subsidie tot wel €900.
 • Een standaard woning in Rotterdam stookt 840 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 11%. Dit draait uit op een leuke kostenbesparing van wel €120 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteRotterdam
Postcode3191
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M3840 M3
Stroomverbruik kWh2410 kWh
Gemiddelde energierekening€108,00

Een zonneboiler installateur in Hoogvliet Rotterdam vergelijken

Meer dan de helft van onze energierekening komt voort uit gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom een kater achteraf, en zoek naar een professionele zonneboiler installateur in Hoogvliet Rotterdam! Door middel van deze pagina tref je verrassend eenvoudig een competente installateur uit de omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Rotterdam. Of check echteinstallateur.nl voor een overzicht met professionele installateurs uit de gemeente. Verderop bekijk je diverse aanbevelingen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Kijk goed na ervaringen van anderen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bekijk eens Zonnekeur, KviNL, VCA, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Aan de hand van de leidingen volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat. Als de zon niet schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan is er de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Deze zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Het systeem voorziet in heet water in huis en uiteraard centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke systeem heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? In dat geval is de CV-brander nodig. In de basis relevant voor grotere huishoudens met vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van dalende prijzen, aantrekkelijke subsidie, de potentiële gasbesparing en gereduceerde CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Hoogvliet Rotterdam. Een zonneboiler is goed te combineren met een warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Ook moet je rekening houden met het voorraadvat voor heet water (buffervat). De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met het buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De geschatte kosten zonneboiler Hoogvliet Rotterdam liggen tussen de €2600 en €4450, met installatie. Dit duurzame product hoort mee te gaan voor gemiddeld 20-30 jaar. Het tarief wordt berekend a.d.h.v. de hoeveelheid zonnecollectoren, het volume van het buffervat, de montage en installatiekosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een mooie subsidie. Hierna check je meer specificaties.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hierna tref je voor verscheide scenario’sde geschatte kosten en een raming van de potentiële besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. In de basis zeggen we: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat komt neer op €95 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). Het gastarief gaat toenemen, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.300 – €2.675€50
100 liter2€2.825 – €3.200€90
200 liter2€3.300 – €3.850€120
300 liter3€4.550 – €5.400€190
zonneboiler-kopen-hoogvliet-rotterdam

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Het betreft naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Hierdoor komen wij erachter naar wie de betreffende informatie verstuurd kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is handig om na te gaan hoeveel elektra & gas er in het huishouden gebruikt wordt. Via het energieverbruik kan de vakman inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Woningomschrijving

  Wat voor soort huis heeft u. Denk aan leefruimte (m2) en of de woning goed geïsoleerd is. Interessant is ook wat voor soort dak de woning heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Geef aan welke andere systemen in jouw huis staan (denk aan een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur jouw aanvraag. Je ontvangt binnen een paar dagen een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Hoogvliet Rotterdam (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Via de overheid (RVO) download u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle modellen die staan op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen zo tussen de €400 tot €1350. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Hoogvliet Rotterdam

 • 2-improve energy (300CS2wwpro18), vermogen 1684 [KW], €1145 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 2-24HeatPipeCollector), vermogen 2279 [KW], €1550 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-80T/TWL-KER-800L-B), vermogen 374 [KW], €2543 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO geeft de gemeente Rotterdam een groene lening of kleine subsidie. Bezoek www.rotterdam.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Hoogvliet Rotterdam aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In zo’n scenario is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor de aansturing van de verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Ook kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Hoogvliet Rotterdam!

 • De warmtepomp: onttrekt energie uit bijvoorbeeld de directe omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een afgebakende plek in huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van plaatselijke bedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!