Zonneboiler Maasland

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Maasland? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart circa de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem bestaat in de basis uit 2 zaken: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Dankzij deze website ontdek je samengestelde details die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Maasland.

zonneboiler systeem installeren in 3155

 • Een zonneboiler is een interessante manier om zelf warm water te produceren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4400.
 • Subsidies lopen op tot wel €1600.
 • Een alledaags gezin in Midden-Delfland verbruikt 1210 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 14%. Dat komt overeen met potentiële besparing tot wel €50 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMidden-Delfland
Postcode3155
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M31210 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Maasland vergelijken

Veruit het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) heeft te maken met gasverbruik. Voor de basisverwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en selecteer een erkende zonneboiler installateur in Maasland! Door gebruik te maken van deze website vind je simpel en snel een geschikte installateur in jouw eigen woonplaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Midden-Delfland. Of probeer kvinl.nl voor een database met vakbekwame installateurs uit de buurt. Bijgaand achterhaal je enkele tips waar je op moet letten.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je altijd een referentie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Check ook op recensies en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bijvoorbeeld Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, VCA, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking is als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Via warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. D.m.v. het gesloten systeem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat voor warm tapwater. Van november tot en met februari is de werking niet optimaal. Gelukkig biedt de naverwarmer ondersteuning (de traditionele ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit product is toepasbaar voor heet water in huis en uiteraard centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke systeem behelst een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er (in de winter) weinig zon? Op dat moment springt de CV-brander bij. Voornamelijk een rendabele oplossing voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor gezinnen die veel warm water uit de kraan halen. Vanwege beperkte aanschafkosten, ISDE subsidie, de potentiële gasbesparing en lagere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Maasland. De (zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Allereerst moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De heat pipes of de vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Uiteraard moet je rekening houden met een warm-water buffervat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Momenteel zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor warm water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De kosten zonneboiler Maasland variëren tussen €2725 en €3100, met monteren & installeren. Deze milieuvriendelijke installatie hoort mee te gaan voor ongeveer 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt vastgesteld door de hoeveelheid zonnecollectoren, de capaciteit van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een mooie subsidie. Als je iets verders scrollt vind je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In onderstaande lijst ontdek je voor een variatie aan voorbeelden de geschatte kosten en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water je verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Gemiddeld gezien is het verbruik dagelijks 50 liter per dag (p.p). Vuistregel: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat is +/- €150 per jaar (energieprijzen april 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.525€65
100 liter2€2.950 – €3.025€90
200 liter2€3.225 – €3.975€130
300 liter3€4.400 – €5.300€170
zonneboiler-kopen-maasland

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Het betreft naam, adres + contactgegevens. Op die manier weten we naar wie de betreffende informatie toegezonden moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is handig om inzicht te hebben in hoeveel elektra en gas er verbruikt wordt. Met deze gegevens kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Huistypering

  Beschrijf de woning. Je kunt denken aan de grootte en of de woning goed geïsoleerd is. Relevant is ook wat voor dak het huis heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Wat heb je precies in gedachten? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Benoem ook of er ook andere duurzame energiebronnen geplaatst zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op de versturen-knop. U krijgt binnen een week een complete offerte van een zonneboiler monteur in Maasland (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze subsidie werd in 2017 verbreed. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Via de overheid (RVO) is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle zonneboilers. Alle merken die daarin genoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €850 tot €1900. Wel zijn er een aantal regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Maasland

 • 2-improve energy (200CS2ww2xpro18), vermogen 3102 [KW], €2109 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 1-30HeatPipeCollector), vermogen 1957 [KW], €1331 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-25T/TWL-S-200L-B), vermogen 1697 [KW], €1154 subsidie.

Buiten deze subsidie op landelijk niveau verstrekt de gemeente Midden-Delfland een speciale lokale tegemoetkoming. Bezoek www.middendelfland.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Maasland aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In deze situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je stroomverbruik stijgt. Deze stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Maasland!

 • Warmtepomp: ontneemt warmte uit o.a. de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in de kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. een industrieterrein. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!