Zonneboiler Ottoland

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Ottoland? Middels een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bespaart circa de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame product bestaat in de basis uit 2 onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. D.m.v. onze website bekijk je handige informatie die helpen bij een zonneboiler kopen in Ottoland.

zonneboiler systeem installeren in 2975

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4200.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1450.
 • Een standaard woning in Molenwaard gebruikt 1420 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 16%. Dit draait uit op een aantrekkelijke kostenbesparing tot €135 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode2975
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Ottoland vergelijken

Een steeds groter deel van een gemiddelde energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Ottoland! Door middel van onze tool vind je simpel en snel een geschikte installateur werkzaam in jouw omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het speciale Energieloket van de gemeente Molenwaard. Of ga naar de website Qbis.nl waar je een database treft met competente installateurs uit de buurt. Verderop tref je enkele adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een goede zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Wees scherp op referenties en voorwaarden (keurmerken). Onder andere Solar Keymark, Sterkin, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Aan de hand van zon warmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door middel van het buizenstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat. In de herfst en winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Gelukkig biedt de naverwarmer ondersteuning (de HR-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit duurzame systeem is er voor 2 zaken: heet water in huis en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame systeem houdt in: een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? Op dat moment springt de CV-brander bij. Met name eenvoudig toe te passen voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huishoudens die veel warm water gebruiken. Dankzij dalende prijzen, overheidssubsidie, een forse besparing en beperkte CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Ottoland. De (zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Uiteraard is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Natuurlijk heb je een plekje nodig voor een warm-water buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Hedendaags zijn er systemen met het buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler Ottoland zitten gemiddeld tussen €2550 en €3200, waarbij installatie is inbegrepen. Deze milieuvriendelijke installatie kan worden gebruik voor gewoonlijk 25 jaar. De totaalprijs wordt vastgesteld door de hoeveelheid zonnecollectoren, de capaciteit van het voorraadvat voor warm water, het onderhoud en de installatie prijzen. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een duurzaamheidssubsidie. Op onze website tref jij meer specificaties.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor meerdere voorbeeldsituaties de kosten en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan stijgt het rendement. Houd rekening met een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Vuistregel: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €160 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). Het gastarief gaat toenemen, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatAantal collectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.600€70
100 liter2€2.825 – €3.075€80
200 liter2€3.250 – €3.975€135
300 liter3€4.600 – €5.300€190
zonneboiler-kopen-ottoland

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Zodanig is het duidelijk naar wie de productinfo toegezonden zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is noodzakelijk om te weten hoeveel gas en elektra er verbruikt wordt. Met deze gegevens kan de specialist een voorstel op maat bieden.

 3. Woningtypering

  Verstel details over uw huis. Van belang zijn aantal kamers en of de woning goed geïsoleerd is. Belangrijk daarbij is ook wat voor soort dak de woning heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of juist met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Verstrek ook details over welke andere systemen beschikbaar zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur het formulier. U krijgt zeer binnenkort een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Ottoland (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd twee jaar geleden verhoogd. Iedere woningeigenaar die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Via de overheid (RVO) staat een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle merken op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies schommelen tussen de €800 tot wel €1725. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Ottoland

 • 2-improve energy (200AXHE1wwpro18), vermogen 1664 [KW], €1132 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 300L 1-24CPC met spiegel), vermogen 1959 [KW], €1332 subsidie.
 • Viessmann (Vitosol 300hp-t-300B), vermogen 1644 [KW], €1118 subsidie.

Afgezien van de subsidie van het RVOlevert de gemeente Molenwaard wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Ga naar www.gemeentemolenwaard.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Ottoland aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? Dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker aan te raden. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt wel meer stroom. Elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Eveneens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Ottoland!

 • Warmtepomp: genereert warmte uit o.a. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een afgebakende plek in huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. een industrieterrein. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!