Zonneboiler Molenwaard

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Molenwaard? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het product bestaat in de basis uit 2 zaken: de zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. D.m.v. zonneboilerrevolutie.nl check je uitgebreide raadgeving die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Molenwaard.

zonneboiler systeem installeren in 3366

 • Een zonneboiler is perfect om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4900.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1300.
 • Een gemiddeld gezin in Molenwaard verbruikt 1420 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 15%. Oftewel, een leuke kostenbesparing van wel €110 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode3366
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Molenwaard vergelijken

Het leeuwendeel van een doorsnee energiecontract (prijs) is puur gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en zoek naar een erkende zonneboiler installateur in Molenwaard! Aan de hand van onze vergelijker tref je eenvoudig een erkende installateur in jouw eigen regio. Informeer ook eens bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Molenwaard. Of probeer de website echteinstallateur.nl voor een schema met competente installateurs uit jouw provincie. Bijgaand bekijk je nog wat adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijke installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Kijk goed na verhalen van andere klanten en kleine lettertjes (certificaten). Bijvoorbeeld Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Beschrijving van de werking: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Aan de hand van zon warmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. D.m.v. het gesloten systeem wordt de hitte overgebracht op een warm-water voorraad buffersysteem. Van november tot en met februari is de werking niet optimaal. Geen nood, dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De dergelijke zonneboiler combiketel is een koppeling van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit product regelt je watervoorziening en aangename temperaturen (CV). Dit milieuvriendelijke product behelst een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? Op deze momenten kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Zeker toegepast door grotere huishoudens die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor woningen die veel warm water gebruiken. Door lage winkelprijzen, overheidssubsidie, een betaalbare energienota en gereduceerde CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Molenwaard. Dit systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als eerste moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Natuurlijk moet je rekening houden met het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor een warm-water buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De recente kosten zonneboiler Molenwaard komen gemiddeld uit tussen €2400 en €4500, waarbij installatie is inbegrepen. Het product heeft een typische levensduur van maximaal 30 jaar. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op de grootte van de zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een duurzaamheidssubsidie. Op onze website lees jij hoe dit precies zit.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hieronder bekijk je voor verschillende situatiesde kosten en gemiddelde besparing per jaar. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe meer je netto gaat besparen. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. De stelregel is: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €155 per jaar (energieprijzen juli 2024). In principe wordt gas nog duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatAantal collectorenGeschatte prijs Besparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.600€45
100 liter2€2.850 – €3.175€85
200 liter2€3.125 – €3.875€120
300 liter3€4.550 – €5.200€180
zonneboiler-kopen-molenwaard

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Van belang zijn adres en contactgegevens. Zo weten we naar wie de info verstuurd moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is van belang om een indicatie te hebben van hoeveel gas + stroomde woning per jaar verbruikt. Op basis van deze informatie kan de specialist een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan aantal kamers en de staat van de isolatie. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Wat heb je precies nodig?

  Geef aan wat precies de behoefte is. Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of soms een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Verstrek ook details over welke duurzame warmtebronnen beschikbaar zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en dien de aanvraag definitief in. U ontvangt zeer binnenkort een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Molenwaard (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze subsidie is 2 jaar geleden verbreed. Iedere woningeigenaar die kiest voor een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Op de website van RVO staat een database / apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle apparaten op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €525 tot wel €1825. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Molenwaard

 • Hetzonneboilerhuis (set 100 + HYG1.1000 okoline-profi), vermogen 3919 [KW], €2665 subsidie.
 • Daikin (EKS(V)(H)26P/(V)(H)26Px2 -EHS(H)(X)(B)08P50B(**)DL), vermogen 1918 [KW], €1604 subsidie.
 • Trendy Eco (4x vlakke plaat 2.15 + 1000L Hygiëneboiler), vermogen 3132 [KW], €2130 subsidie.

Buiten de reeds besproken subsidieregeling levert de gemeente Molenwaard mogelijkerwijs een speciele lening. Ga naar www.gemeentemolenwaard.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Molenwaard aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is het dak geschikt voor plaatsing? In zo’n scenario is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Ook zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Molenwaard!

 • Warmtepomp: wint energie middels bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Het systeem draait op speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. een fabriek. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente