Zonneboiler Groot-Ammers

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Groot-Ammers? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart circa de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gevormd door twee toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water buffervat. Middels onze tool ontdek jij actuele aanbevelingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Groot-Ammers.

zonneboiler systeem installeren in 2964

 • Een zonneboiler is een slimme manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3200.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1200.
 • Een gemiddelde woning in Molenwaard gebruikt 1420 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 11%. Dit draait uit op een forse besparing van wel €75 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode2964
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Groot-Ammers vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de centrale verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies altijd een competente zonneboiler installateur in Groot-Ammers! Dankzij onze tool vind je probleemloos een geschikte installateur in jouw eigen regio. Informeer ook eens bij het speciale Energieloket van de gemeente Molenwaard. Of ga naar echteinstallateur.nl voor een schema met ervaren installatiebedrijven in je omgeving. In de volgende paragraaf tref jij een aantal tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijke installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Vraag ook om klantervaringen en voorwaarden (keurmerken). Dit zijn o.a. Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water op te warmen. Dit werkt als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan het wel 90 graden worden. D.m.v. het gesloten systeem wordt deze warmte overgebracht naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de koudere maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. Gelukkig kan de naverwarmer dit compenseren (gasgestookte ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem voorziet in je watervoorziening en uiteraard centrale verwarming. Dit systeem bestaat uit een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op dat moment zorgt de CV-brander voor de rest. Vooral een rendabele oplossing voor grotere huishoudens die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huizen die relatief veel warm water gebruiken. Dankzij scherpe prijzen, aanlokkelijke subsidies, een lagere energierekening en bewustere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Groot-Ammers. Dit apparaat rendeert ook uitstekend samen met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de eerste plaats is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat valt dus best wel mee. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Uiteraard hebben we nog het buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit moment zijn er structuren met het buffervat voor warm tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Groot-Ammers liggen tussen de €2550 en €3100, met installatie. Het product kan worden gebruik voor gewoonlijk 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt gebudgetteerd middels de hoeveelheid zonnecollectoren, het volume van het voorraadvat, de montage en installatiekosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een tegemoetkoming vanuit de overheid. Verderop bekijk je hierover meer info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema ontdek je voor velerlei situatiesde kosten en gemiddelde besparing per jaar. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Een regulier huishouden verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Uitgangspunt: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat resulteert in €180 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De prijs voor gas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Vat inhoudCollectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.525€55
100 liter2€2.925 – €3.050€100
200 liter2€3.100 – €3.950€145
300 liter3€4.600 – €5.100€200
zonneboiler-kopen-groot-ammers

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Relevant zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Dan is het voor ons duidelijk naar wie de productinfo aangeleverd moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is makkelijk om inzicht te hebben in hoeveel stroom & gas het huis per jaar nodig heeft. Op basis van deze info kan de deskundige bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Soort woning

  Omschrijf uw woning. Je kunt denken aan woonoppervlak en wat er aan isolatie is gedaan. Vul dit ook aan met wat voor dak het huis heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of misschien een combiketel inclusief zonnepanelen? Verstrek ook details over welke duurzame warmtebronnen voorhanden zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verzend het formulier. Je krijgt binnen een week een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Groot-Ammers (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid is twee jaar geleden verbreed. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Via de overheid (RVO) staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarop alle systemen. Alle merken die staan op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies schommelen tussen de €950 tot wel €1800. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Groot-Ammers

 • Thermics Energie (Aqua FTH premium 300L-2FTH2,0), vermogen 1789 [KW], €1217 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 150L 1-30HeatPipeCollector), vermogen 1910 [KW], €1299 subsidie.
 • DOMA FLEX Allu (1,595×3,075m opdaksysteem), vermogen 1910 [KW], €1299 subsidie.

Buiten de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verstrekt de gemeente Molenwaard een speciale duurzaamheidslening of regeling. Ga naar www.gemeentemolenwaard.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Groot-Ammers aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In zo’n scenario is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en draagt zorg voor de verwarming van je huis (bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je stroomverbruik stijgt. Elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Verder zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Groot-Ammers!

 • Warmtepomp: wint warmte door gebruik te maken van de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifiek gebied in de woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!