Zonneboiler Lekkerkerk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Lekkerkerk? Via een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bespaart ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat in de basis uit 2 aspecten: de zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door gebruik te maken van deze website check je actuele info die helpen bij een zonneboiler kopen in Lekkerkerk.

zonneboiler systeem installeren in 2941

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2500.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €850.
 • Een gemiddeld gezin in Krimpenerwaard verbruikt 1380 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 17%. Dit betekent een interessante besparing van +/- €90 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2941
Netnummer0180 (+31180)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Lekkerkerk vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een gemiddelde energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom ontevredenheid achteraf, en zoek naar een professionele zonneboiler installateur in Lekkerkerk! Aan de hand van onze tool achterhaal je moeiteloos een erkende installateur in jouw eigen woonplaats. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Krimpenerwaard. Of klik door naar kvinl.nl voor een overzicht met professionele installateurs uit de buurt. In onderstaande box ontdek jij nog wat adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op recensies en eventuele keurmerken. Denk aan VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt zonne-energie om warm tapwater te realiseren. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Aan de hand van het leidingsysteem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor warm water. Van november tot en met februari is de werking niet optimaal. Gelukkig dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Deze zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Het product zorgt voor jouw sanitaire water en een warme woning. Dit milieuvriendelijke product wordt gekenmerkt door een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? In een dergelijke situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Vooral relevant voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor mensen met een hoog warmwater-gebruik. Dankzij lage aanschafprijzen, RVO subsidie, een lagere energierekening en bewustere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Lekkerkerk. Een zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de eerste plaats is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, ze bedekken dus niet het hele dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Uiteraard moet je rekening houden met een voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor het voorraadvat voor warm water geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Lekkerkerk liggen tussen de €2825 en €4000, met installatie. Deze installatie kan worden gebruik voor doorgaans 23 tot 27 jaar. Het tarief wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de zonnecollectors, de grootte van het buffervat voor warm tapwater, de montage en installatiekosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een duurzaamheidssubsidie. Verderop vind jij uitgebreide info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema ontdek jij voor meerdere gevallen de aanschafprijzen en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan stijgt het rendement. Houd rekening met een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Vuistregel: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €55 per jaar (energieprijzen juni 2024). De prijs voor gas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatCollectorenVerwachte investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.300 – €2.700€50
100 liter2€2.800 – €3.050€105
200 liter2€3.200 – €3.925€145
300 liter3€4.550 – €5.300€170
zonneboiler-kopen-lekkerkerk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Relevant zijn naam, adres + contactgegevens. Daarmee weten we naar wie de specificaties aangeleverd moet worden. Je ontvangt een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is van belang om duidelijk te hebben hoeveel elektriciteit en gas het huis per jaar nodig heeft. Geholpen door het energieverbruik kan de expert een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Huisomschrijving

  Wat voor soort huis heeft u. Je kunt denken aan de omvang en wat er aan isolatie is gedaan. Vul dit ook aan met het dak (plat of schuin) te omschrijven en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef uw wensen door

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Geef aan welke duurzame energiebronnen er aanwezig zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur jouw aanvraag. Je krijgt binnen een week een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Lekkerkerk (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze regeling is recentelijk verder verruimd. Iedereen die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Via de overheid (RVO) staat een database / apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle apparaten die worden genoemd zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €825 tot wel €1225. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Lekkerkerk

 • Thermics Energie (Aqua DTH premium 200L-1DTH2,0), vermogen 1162 [KW], €790 subsidie.
 • Thercon (WAH500SA – 2x SCO210M4), vermogen 1747 [KW], €1188 subsidie.
 • DOMA FLEX Allu (1,135×4,085m opdaksysteem), vermogen 1871 [KW], €1272 subsidie.

Buiten de reeds besproken subsidieregeling levert de gemeente Krimpenerwaard een speciale lokale tegemoetkoming. Bekijk www.krimpenerwaard.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Lekkerkerk aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is er plek genoeg op het dak? In dat geval de zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor een verwarmde woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarnaast vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Lekkerkerk!

 • Warmtepomp: haalt warmte uit o.a. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van een fabriek. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!