Zonneboiler Schoonhoven

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Schoonhoven? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bespaart grofweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke product bestaat in de basis uit twee onderdelen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water buffervat. Via onze vergelijker ontdek jij accurate details die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Schoonhoven.

zonneboiler systeem installeren in 2871

 • Een zonneboiler is een populaire manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4600.
 • Subsidies lopen op tot wel €1700.
 • Een gemiddeld gezin in Krimpenerwaard gebruikt 1380 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 19%. Concreet: een forse besparing van wel €125 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2871
Netnummer0182 (+31182)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Schoonhoven vergelijken

Veruit het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm tapwater. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Schoonhoven! Door gebruik te maken van onze website tref je snel een professionele installateur uit de buurt. Informeer ook eens bij het Energieloket gemeente Krimpenerwaard. Of benader kvinl.nl voor een database met goede installateurs in de regio. Hierna bekijk jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een goede zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook recensies en certificaten en keurmerken. Bijvoorbeeld VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water te verwarmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Aan de hand van zon warmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door middel van het leidingsysteem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat. In het najaar wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dit scenario springt de naverwarmer bij (standaard centrale verwarming).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De dergelijke zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem is toepasbaar voor je watervoorziening en aangename temperaturen (CV). Deze installatie wordt gevormd door een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op dat moment zorgt de CV-brander voor de rest. In de eerste plaats een rendabele oplossing voor bovengemiddelde woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor gezinnen met een grote vraag naar warm water. Door scherpe prijzen, ISDE subsidie, een significante afname van het gasverbruik en lagere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Schoonhoven. Dit systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Vanzelfsprekend moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn 2 – 5 m2 groot, voor de meeste woningen geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Daarnaast moet je rekening houden met een voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Momenteel zijn er voorbeelden met het buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler Schoonhoven variëren tussen €2400 en €4500, met montage. Het product kan worden gebruik voor plus minus 24 tot 26 jaar. De totaalprijs wordt vastgesteld door de zonnecollector specificaties, het volume van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten van het installatiebedrijf. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt vind jij een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder bekijk jij voor diverse omstandigheden de kosten en besparing op jaarniveau. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe interessanter de besparing. We gaan vaak uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). In de basis zeggen we: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €80 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.525€60
100 liter2€2.950 – €3.175€90
200 liter2€3.200 – €3.900€120
300 liter3€4.500 – €5.150€160
zonneboiler-kopen-schoonhoven

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dit zijn adres en contactgegevens. Op die manier is het duidelijk naar wie de informatie aangeleverd mag worden. Wat volgt is een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om duidelijk te hebben hoeveel elektriciteit + gas het huis per jaar nodig heeft. Met behulp van het energieverbruik kan het betreffende bedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf het huis

  Benoem kenmerken van uw woning. Denk aan de grootte en de staat van de isolatie. Vul dit ook aan met het soort dak (schuin of plat) en de beschikbare dakruimte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Geef aan wat precies de behoefte is. Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of juist een systeem met CV-ketel en panelen? Beschrijf ook welke milieuvriendelijke oplossingen er beschikbaar zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op verstuur. Je ontvangt binnen een paar dagen een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Schoonhoven (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze regeling werd twee jaar geleden verbreed. Iedereen die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO treft u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle artikelen op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies lopen al gauw op van €650 tot wel €1800. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en het adres komt overeen met de factuur
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Schoonhoven

 • Spring Solar (HW 200), vermogen 848 [KW], €577 subsidie.
 • Thercon (WAH500SA – 1x SCIV30), vermogen 1623 [KW], €1104 subsidie.
 • Solmax (820-5f-slm), vermogen 3496 [KW], €2377 subsidie.

Afgezien van de interessante ISDE-regeling verstrekt de gemeente Krimpenerwaard wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Surf naar www.krimpenerwaard.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Schoonhoven aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In zo’n scenario is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Tevens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Schoonhoven!

 • Warmtepomp: wint energie uit bijvoorbeeld de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte wordt geleverd door o.a. een industrieterrein. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!