Zonneboiler Vlist

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Vlist? Met behulp van een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bezuinigt plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door 2 aspecten: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het voorraadvat voor heet water (buffervat). D.m.v. onze tool vind je bruikbare details die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Vlist.

zonneboiler systeem installeren in 2855

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3100.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €700.
 • Een standaard woning in Krimpenerwaard stookt 1380 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 17%. Concreet: een aantrekkelijke kostenbesparing tot €75 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2855
Netnummer0182 (+31182)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Vlist vergelijken

Veruit het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en natuurlijk voor heet water. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een goede zonneboiler installateur in Vlist! D.m.v. onze website check je simpel en snel een erkende installateur in jouw eigen regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Krimpenerwaard. Of ga naar de website Qbis.nl voor lijstjes met betrouwbare installateurs uit de gemeente. Verderop achterhaal jij enkele adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Controleer ook op referenties en voorwaarden (keurmerken). Bekijk eens Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om water op te warmen. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door middel van het leidingstelsel gaat de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de herfst en winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Gelukkig biedt de naverwarmer ondersteuning (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product regelt je tapwaterbehoefte en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame systeem behelst zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? In die situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Voornamelijk interessant voor bovengemiddelde woningen die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor huishoudens die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Als gevolg van interessante aanschafprijzen, RVO subsidie, een interessante besparing en lagere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Vlist. Een zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Allereerst moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, ze bedekken dus niet het hele dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Tevens plaatsen ze ook het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Hedendaags zijn er voorbeelden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De recente kosten zonneboiler Vlist komen gemiddeld uit tussen €2850 en €3150, met installatie. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een levensduur van maximaal 30 jaar. Het tarief is gebaseerd op de aard van de zonnecollectoren, de eigenschappen van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een mooie subsidie. Op onze website ontdek jij uitgebreide info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In onderstaande lijst lees jij voor een paar voorbeelden de kosten en mogelijke besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan wordt de investering rendabeler. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). De stelregel is: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat is +/- €180 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). De prijs van aardgas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.600€60
100 liter2€2.900 – €3.100€85
200 liter2€3.300 – €3.850€135
300 liter3€4.400 – €5.000€150
zonneboiler-kopen-vlist

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn naam, adres + contactgegevens. Hierdoor is het helder naar wie de info toegezonden moet worden. Wat volgt is een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is handig om na te gaan hoeveel gas + elektriciteit je op dit moment verbruikt. Door deze informatie kan het betreffende bedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huistypering

  Eigenschappen van de woning ingeven. Je kunt denken aan woonoppervlakte in m2 en of de woning goed geïsoleerd is. Vul dit ook aan met aan te geven wat voor dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er beschikbaar zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur het formulier. Je ontvangt binnen een paar dagen een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Vlist (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze tegemoetkoming is recentelijk verder verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, heeft hier recht op. Op de website van RVO download u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle merken die beschreven staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €875 tot €1450. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Vlist

 • Solarbayer (Silversun 2.02 Silversun – Paket 4+ SKL 500), vermogen 2375 [KW], €1615 subsidie.
 • Thercon (WAH300SA – 3x SCIV30), vermogen 324 [KW], €2203 subsidie.
 • Solmax (512-5f-slm), vermogen 342 [KW], €2326 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOlevert de gemeente Krimpenerwaard soms een extra tegemoetkoming. Doorzoek www.krimpenerwaard.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Vlist aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? In zo’n scenario is zonneboiler + zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor een verwarmde woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Vlist!

 • De warmtepomp: haalt warmte door gebruik te maken van de bodem of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. productiebedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!