Zonneboiler Berkenwoude

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Berkenwoude? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt pakweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door 2 aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Middels onze tool ontdek je waardevolle adviezen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Berkenwoude.

zonneboiler systeem installeren in 2825

 • Een zonneboiler is perfect om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4700.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1600.
 • Een alledaags huishouden in Krimpenerwaard gebruikt 1380 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 15%. Dat komt overeen met forse besparing van wel €155 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2825
Netnummer0182 (+31182)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Berkenwoude vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een gemiddelde energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm tapwater. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga voor een professionele zonneboiler installateur in Berkenwoude! Door middel van onze website check je eenvoudig een competente installateur die werkt in jullie regio. En andere mogelijkheid is het speciale Energieloket van de gemeente Krimpenerwaard. Of check de website Qbis.nl waar je een database treft met erkende installateurs uit de buurt. Hieronder ontdek jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om klantervaringen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bekijk eens VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om water te verwarmen. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Via warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Door middel van het buizenstelsel gaat de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. In de winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de HR-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De dergelijke zonneboiler combiketel is een koppeling van een normale HR-ketel en de zonneboiler. De installatie voorziet in heet water in huis en verwarming (CV-installatie). Deze installatie behelst geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er sprake van beperkt zonlicht? In dat geval regelt de CV-brander de rest. Zeker een rendabele oplossing voor grote woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor families die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Dankzij aantrekkelijke prijzen, aantrekkelijke subsidie, de potentiële gasbesparing en gereduceerde CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Berkenwoude. Een zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Vanzelfsprekend is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, voor de meeste woningen geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Natuurlijk heb je een plekje nodig voor het voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit moment zijn er systemen met het voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De actuele kosten zonneboiler Berkenwoude vinden we terug ergens tussen de €2650 en €3200, inclusief installeren. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een geschatte levensduur van ongeveer 25 jaar. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. de aard van de zonnecollectoren, het volume van een warm-water voorraad buffersysteem, de montage en installatiekosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een stukje subsidie. Verderop vind jij hierover meer info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hieronder tref jij voor velerlei gevallen de geschatte prijs en een schatting van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe interessanter de besparing. We gaan vaak uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In principe is het zo: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat komt neer op €125 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). De prijs van aardgas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatAantal collectorenVerwachte prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.300 – €2.600€55
100 liter2€2.925 – €3.025€85
200 liter2€3.100 – €3.850€110
300 liter3€4.500 – €5.350€150
zonneboiler-kopen-berkenwoude

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Belangrijk, want zo is het duidelijk naar wie de benodigde info toegezonden zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is belangrijk om duidelijk te hebben hoeveel stroom & gas het huis per jaar nodig heeft. Middels deze informatie kan de specialist een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type huis

  Beschrijf de woning. Het betreft de grootte en leeftijd woning / mate van isolatie. Vul dit ook aan met aan te geven wat voor dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Specificeer uw wensen

  Geef aan wat precies de behoefte is. Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er voorhanden zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur jouw aanvraag. Er volgt binnen een week een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Berkenwoude (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze subsidie werd twee jaar geleden extra gestimuleerd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan hiervan gebruik maken. Op de site van RVO staat een database / apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle merken die staan op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies liggen tussen de €425 tot €1800. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Berkenwoude

 • Solarbayer (Silversun 2.02 Silversun – Paket 3 + WP 350), vermogen 1761 [KW], €1197 subsidie.
 • Thercon (DSW300HS+ – 3x SCO210M4), vermogen 2639 [KW], €1795 subsidie.
 • Solmax (410-4f-slm), vermogen 3201 [KW], €2177 subsidie.

Naast de landelijke subsidie verschaft de gemeente Krimpenerwaard wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Ga naar www.krimpenerwaard.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Berkenwoude aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is je dak groot genoeg? In dat geval is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de verwarming van de woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarbij zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Berkenwoude!

 • Warmtepomp: wint energie a.d.h.v. de bodem of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. een fabriek. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!