Zonneboiler Reeuwijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Reeuwijk? Door middel van een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem wordt opgebouwd door 2 onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Aan de hand van onze vergelijker ontdek je veelzijdige adviezen over een zonneboiler kopen in Reeuwijk.

zonneboiler systeem installeren in 2811

 • Een zonneboiler is een ideale manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2900.
 • Er geldt een subsidie tot wel €750.
 • Een gemiddelde woning in Bodegraven-Reeuwijk stookt 1440 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 18%. Concreet: een mogelijk besparing van wel €150 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBodegraven-Reeuwijk
Postcode2811
Netnummer0182 (+31182)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een zonneboiler installateur in Reeuwijk vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Reeuwijk! Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl achterhaal je probleemloos een vakbekwame installateur uit de omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Of probeer echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met ervaren installatiebedrijven in de buurt. Hierna lees jij verschillende tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een goede zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Vraag ook om reviews en certificaten en keurmerken. Denk aan Solar Keymark, Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt slim gebruik van zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door middel van warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Aan de hand van de leidingen wordt de hitte overgebracht op een warm-water voorraad buffersysteem. Wanneer de zon amper schijnt wordt het water niet warm genoeg. In zo’n geval kan de naverwarmer dit compenseren (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit systeem kan gebruikt worden voor warm tapwater (douche, keuken) en uiteraard centrale verwarming. Deze duurzame installatie bevat o.a. zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? Op deze momenten regelt de CV-brander de rest. Met name aantrekkelijk voor bovengemiddelde woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor mensen met een grote vraag naar warm water. Door o.a. dalende prijzen, hoge tegemoetkomingen, een betaalbare energienota en beperkte CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Reeuwijk. De (zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Uiteraard is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors zijn gemiddelde 4 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Daarnaast moet je rekening houden met het buffervat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig zijn er oplossingen het buffervat voor warm tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De meest recente kosten zonneboiler Reeuwijk zitten gemiddeld tussen €2825 en €4500, met installatie inclusief. Deze installatie kan worden gebruik voor een periode van plus minus 24 tot 26 jaar. De prijs wordt gebudgetteerd middels de zonnecollector specificaties, de omvang vanhet buffervat voor warm tapwater, de montage en installatiekosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een mooie subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl ontdek je hierover meer info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende overzicht lees jij voor meerdere mogelijkheden de kostprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe interessanter de besparing. Gemiddeld gezien is het verbruik ongeveer 50 liter per persoon. Uitgangspunt: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €170 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatAantal collectorenRealistische kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.400 – €2.525€60
100 liter2€2.825 – €3.100€90
200 liter2€3.175 – €3.850€115
300 liter3€4.450 – €5.400€200
zonneboiler-kopen-reeuwijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zo is het voor ons duidelijk naar wie de informatie verzonden moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is makkelijk om na te gaan hoeveel elektriciteit + gas het huis per jaar nodig heeft. Aan de hand van deze data kan de vakman een beter voorstel doen.

 3. Soort huis

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Van belang zijn leefruimte (m2) en de mate van isolatie. Relevant is ook wat voor dak het huis heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat moet er exact voor installatie komen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combiketel inclusief zonnepanelen? Schets tevens welke andere systemen eventueel al zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op de versturen-knop. U krijgt zeer binnenkort een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Reeuwijk (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze subsidie werd jaren geleden verder verruimd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Via het RVO platform download u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle systemen die worden genoemd zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies variëren van €650 tot €1300. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Reeuwijk

 • Solarbayer (Silversun 2.02 Silversun – Paket 2 + SKL 200), vermogen 1228 [KW], €835 subsidie.
 • Thercon (DSW300HS+ – 2x SCIV20), vermogen 1777 [KW], €1208 subsidie.
 • Solmax (500-5f-slm), vermogen 3400 [KW], €2312 subsidie.

Buiten de reeds besproken subsidieregeling geeft de gemeente Bodegraven-Reeuwijk mogelijk nog een extra vergoeding. Doorzoek www.bodegraven-reeuwijk.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Reeuwijk aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb je genoeg dakoppervlak? In een dergelijke situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor een aangenaam warm huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Tevens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Reeuwijk!

 • De warmtepomp: haalt energie uit onder andere de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte wordt geleverd door o.a. lokale industrie. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!