Zonneboiler Moerkapelle

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Moerkapelle? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product bestaat in de basis uit twee aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker vind jij praktische gegevens die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Moerkapelle.

zonneboiler systeem installeren in 2751

 • Een zonneboiler is een populaire manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2500.
 • De subsidies lopen op tot €700.
 • Een doorsnee huishouden in Zuidplas verbruikt 1230 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 12%. Oftewel, een mogelijk besparing van wel €110 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteZuidplas
Postcode2751
Netnummer079 (+3179)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in Moerkapelle vergelijken

Een steeds groter deel van een gemiddelde energierekening heeft te maken met gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en selecteer een goede zonneboiler installateur in Moerkapelle! Via zonneboilerrevolutie.nl tref je verrassend eenvoudig een erkende installateur werkzaam in jouw omgeving. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Zuidplas. Of probeer de website kvinl.nl voor een schema met erkende installatiebedrijven uit jouw provincie. Verderop ontdek je belangrijke zaken.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijk systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op reviews en voorwaarden (keurmerken). Bekijk eens Sterkin, Zonnekeur, VCA, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt zonne-energie om warm tapwater te realiseren. De werking is als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Via warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Middels het modulaire systeem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In koude maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (de gasketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit duurzame product zorgt voor heet water in huis en aangename temperaturen (CV). Dit milieuvriendelijke product houdt in: een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? Dan kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Met name eenvoudig toe te passen voor grotere huishoudens die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor families die veel warm water gebruiken. Als gevolg van beperkte aanschafkosten, RVO subsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Moerkapelle. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Uiteraard moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors zijn 2 – 5 m2 groot, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Verder is er nog een warm-water voorraad buffersysteem. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er installaties met een warm-water voorraad buffersysteem die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De verwachte kosten zonneboiler Moerkapelle komen gemiddeld uit tussen €2725 en €3850, waarbij installatie is inbegrepen. Het systeem hoort mee te gaan voor plus minus 24 tot 26 jaar. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels het soort zonnecollectoren, de grootte van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten van het installatiebedrijf. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een interessante subsidie. Hierna tref je hoe dit precies zit.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor verschillende omstandigheden de geschatte prijs en een schatting van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe interessanter de besparing. Ga uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Uitgangspunt: een 4-koppig gezin bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €100 op jaarbasis (gasprijzen april 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.575€45
100 liter2€2.875 – €3.100€75
200 liter2€3.200 – €3.900€110
300 liter3€4.525 – €5.400€155
zonneboiler-kopen-moerkapelle

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  In de basis zijn dit adres en contactgegevens. Zodanig weten wij ook naar wie de betreffende informatie aangeleverd moet worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is van belang om te weten hoeveel elektriciteit en gas de woning per jaar verbruikt. Met behulp van deze informatie kan de deskundige een voorstel op maat bieden.

 3. Soort huis

  Verstel details over uw huis. Wat belangrijk is zijn woonoppervlak en de isolatiewaarden. Goed om te noemen is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of mogelijk met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Verstrek ook details over welke andere systemen in jouw huis staan (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op de versturen-knop. Je krijgt z.s.m. een complete offerte via een zonneboiler monteur in Moerkapelle (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming is recent verder verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Op RVO.nl staat een database / apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle systemen op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €650 tot €1850. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Moerkapelle

 • Solarbayer (PremiumPlus 2.86 CU Paket 2 + WP 350), vermogen 2699 [KW], €1835 subsidie.
 • Citrin Solar (Zonneboiler TWS2- 500+4xCS150), vermogen 2706 [KW], €1840 subsidie.
 • PLEION (EGO SMART SOLAR BOX 260), vermogen 293 [KW], €199 subsidie.

Afgezien van de subsidie van het RVOverschaft de gemeente Zuidplas wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Zie www.zuidplas.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Moerkapelle aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In dat geval is zonneboiler + zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarnaast vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Moerkapelle!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte door gebruik te maken van de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in de kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. industriële ondernemingen. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!