Zonneboiler Poeldijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Poeldijk? Dankzij het zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt pakweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame systeem bestaat uit twee aspecten: natuurlijk een zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Middels de zonneboiler-vergelijker ontdek jij uitgebreide details over een zonneboiler kopen in Poeldijk.

zonneboiler systeem installeren in 2685

 • Een zonneboiler is een populaire manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4900.
 • De subsidies lopen op tot €1550.
 • Een gemiddeld gezin in Westland verbruikt 1220 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 13%. Dit draait uit op een interessante besparing van +/- €60 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2685
Netnummer0174 (+31174)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Poeldijk vergelijken

Het belangrijkste deel van een gemiddelde energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm tapwater. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies altijd een vakbekwame zonneboiler installateur in Poeldijk! Door middel van deze pagina achterhaal je moeiteloos een vakbekwame installateur in jouw eigen woonplaats. En andere mogelijkheid is het speciale Energieloket van de gemeente Westland. Of ga naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor lijstjes met eerlijke installateurs in je omgeving. In onderstaande box bekijk je verschillende tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met reviews en certificaten en keurmerken. Denk aan VCA, Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Op welke manier ontstaat warmte? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Via warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Via het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor warm water. Van november tot en met februari zal het systeem niet warm genoeg worden. Gelukkig biedt de naverwarmer ondersteuning (standaard centrale verwarming).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit duurzame product draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en een warme woning. Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er (in de winter) weinig zon? In die situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Met name eenvoudig toe te passen voor grotere huizen met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor families die veel warm water uit de kraan halen. Als gevolg van dalende prijzen, hoge subsidies, de potentiële gasbesparing en gereduceerde CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Poeldijk. Dit apparaat is nog energiezuiniger als je het combineert met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Uiteraard moet je rekening houden met het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er oplossingen het voorraadvat voor warm water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Poeldijk liggen tussen de €2600 en €4200, met installatie. Dit milieuvriendelijke systeem kan worden gebruik voor een periode van ongeveer 25 jaar. Het tarief is gebaseerd op het aantal zonnecollectors, de capaciteit van een warm-water buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een interessante subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl bekijk je hierover meer info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hierna tref je voor verscheide omstandigheden de geschatte prijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een regulier huishouden verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). De stelregel is: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €140 op jaarbasis (gasprijs juli 2024). Het gastarief gaat toenemen, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenRealistische prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.700€45
100 liter2€2.850 – €3.025€80
200 liter2€3.300 – €3.950€120
300 liter3€4.575 – €5.100€180
zonneboiler-kopen-poeldijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Dit zijn naam, adres + contactgegevens. Zodanig weten wij ook naar wie de benodigde info verstuurd zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is handig om boven water te krijgen hoeveel stroom + gas er in het huishouden gebruikt wordt. Aan de hand van het energieverbruik kan de vakman een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Huistypering

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan woonoppervlakte in m2 en staat van isolatie. Belangrijk daarbij is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat moet er exact voor installatie komen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie met zonnepanelen en ketel? Geef aan welke alternatieve energiesystemen er in jouw huis staan (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en dien de aanvraag definitief in. Er volgt zeer binnenkort een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Poeldijk (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Dit is recentelijk extra gestimuleerd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met alle merken en modellen. Alle merken die beschreven staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €800 tot wel €1775. Let op de volgende regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Poeldijk

 • Solarbayer (PremiumPlus 2.86 AL Paket 3 + WP 500), vermogen 2202 [KW], €1497 subsidie.
 • Zonneboilerpro (WPB260-GoT), vermogen 1442 [KW], €1131 subsidie.
 • Segno-Membro (3xBHP30+800LH), vermogen 379 [KW], €2577 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO levert de gemeente Westland wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Doorzoek www.gemeentewestland.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Poeldijk aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In dat geval is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en regelt de centrale verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Bovendien zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Poeldijk!

 • De warmtepomp: haalt energie uit bijvoorbeeld de directe omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in de kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Maakt gebruik van restwarmte van een fabriek. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!