Zonneboiler Maasdijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Maasdijk? Via een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart plusminus 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem komt tot stand door 2 aspecten: een zonnecollector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Met behulp van onze vergelijker bekijk je omvangrijke toelichtingen over een zonneboiler kopen in Maasdijk.

zonneboiler systeem installeren in 2676

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3400.
 • De subsidies lopen op tot €950.
 • Een gemiddeld huishouden in Westland gebruikt 1220 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 15%. Dit mondt uit in een mogelijk besparing van wel €130 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2676
Netnummer0174 (+31174)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Maasdijk vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en selecteer een professionele zonneboiler installateur in Maasdijk! Geholpen door onze website vind je eenvoudig een geschikte installateur werkzaam in jouw omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Westland. Of surf naar Qbis.nl voor een schema met competente installateurs in je omgeving. Verderop bekijk je een aantal tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een goede zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Kijk goed na verhalen van andere klanten en voorwaarden (keurmerken). Zoals bijv. Sterkin, Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de warmte van de zon en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Middels het buizenstelsel gaat de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de herfst en winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dat geval springt de naverwarmer bij (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit systeem kan benut worden voor het warme water en verwarming (CV-installatie). Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? In dat geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Vooral toegepast door grote gezinnen die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor consumenten met een hoog warmwater-gebruik. Omwille van lage winkelprijzen, hoge tegemoetkomingen, een lagere energierekening en gereduceerde CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Maasdijk. Dit systeem is goed te combineren met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Vanzelfsprekend moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn niet heel groot (max 5 m2), dat bedekt dus niet een heel dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Natuurlijk heb je ruimte nodig voor het buffervat voor warm tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Momenteel zijn er installaties met het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De geschatte kosten zonneboiler Maasdijk fluctueren tussen de €2725 en €4200, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke systeem kan worden gebruik voor een periode van gemiddeld 20-30 jaar. De prijs komt tot stand door het aantal zonnecollectors, de eigenschappen van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, de montage en installatiekosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een duurzaamheidssubsidie. Verderop vind je een nadere toelichting.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hierna tref je voor enkele omstandigheden de geschatte prijs en besparing op jaarniveau. Des te groter het warmwaterverbruik, dan wordt de investering rendabeler. Een regulier huishouden verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. De stelregel is: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat resulteert in €55 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.000 – €2.650€45
100 liter2€2.875 – €3.050€75
200 liter2€3.150 – €3.800€145
300 liter3€4.550 – €5.400€155
zonneboiler-kopen-maasdijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  In de basis zijn dit jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zodanig is het duidelijk naar wie verdere info verzonden mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is essentieel om duidelijk te hebben hoeveel stroom & gas je op dit moment verbruikt. Met behulp van deze info kan de installateur inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Woningtypering

  Specificeer type woning. Van belang zijn woonoppervlak en of de woning goed geïsoleerd is. Belangrijk daarbij is ook wat voor dak het huis heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Verstrek ook details over welke andere systemen aanwezig zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur het formulier. Jij ontvangt zeer binnenkort een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Maasdijk (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recent verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Via het RVO platform download u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle systemen op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies schommelen tussen de €675 tot €1500. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Maasdijk

 • Solarbayer (Premium Plus 2.86 AL – Paket 2 + SKL 400), vermogen 2259 [KW], €1536 subsidie.
 • Orion Solar (2×24+1000ltr hygiene), vermogen 3597 [KW], €2446 subsidie.
 • Segno-Membro (2xBHP15+300L), vermogen 1769 [KW], €1203 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidiefaciliteert de gemeente Westland een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.gemeentewestland.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Maasdijk aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? Goed nieuws, want dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en draagt zorg voor een (CV) warm huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Eveneens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Maasdijk!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie uit onder andere de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van plaatselijke bedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!