Zonneboiler Bergschenhoek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Bergschenhoek? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door 2 aspecten: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een buffervat voor warm tapwater. Via onze website check je accurate adviezen m.b.t. een zonneboiler kopen in Bergschenhoek.

zonneboiler systeem installeren in 2661

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf warm water te produceren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4400.
 • De subsidies lopen op tot €850.
 • Een alledaags gezin in Lansingerland verbruikt 1190 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 18%. Dit draait uit op een potentiële besparing tot wel €60 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLansingerland
Postcode2661
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in Bergschenhoek vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een doorsnee energiecontract (prijs) is puur gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en selecteer een vakbekwame zonneboiler installateur in Bergschenhoek! Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl bekijk je zonder problemen een erkende installateur die actief is in jouw plaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket in de gemeente Lansingerland. Of ga naar de website Qbis.nl voor informatie over erkende installateurs in de regio. Onderstaand achterhaal je enkele adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een referentie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Check ook op ervaringen van anderen en relevante keurmerken. Dit zijn o.a. Sterkin, Solar Keymark, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zonnewarmte en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dit werkt als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Door het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat. In de winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dit scenario dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze duurzame installatie draagt zorg voor warm tapwater en een warme woning. Het systeem houdt in: zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? In die situatie vult de CV-brander het gat op. Zeker interessant voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor families die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Als gevolg van dalende prijzen, ISDE subsidie, een forse besparing en bewustere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Bergschenhoek. Een zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de eerste plaats moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Daarnaast heb je een plekje nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Momenteel zijn er voorbeelden met een warm-water buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De actuele kosten zonneboiler Bergschenhoek zitten gemiddeld tussen €2525 en €4450, met montage. Dit duurzame product gaat normaal gesproken mee voor gewoonlijk 25 jaar. Het tarief wordt bepaald door de hoeveelheid zonnecollectoren, de capaciteit van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een stukje subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl check je hierover meer info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hierna lees je voor verscheide scenario’sde kostprijzen en een schatting van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe meer je netto gaat besparen. Gemiddeld gezien is het verbruik om en nabij de 50 liter p.p. We hanteren standaard: een gezin van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €180 per jaar (gasprijzen juli 2024). Het gastarief gaat toenemen, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGeschatte investering Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.400 – €2.675€45
100 liter2€2.925 – €3.200€100
200 liter2€3.150 – €3.875€130
300 liter3€4.475 – €5.100€150
zonneboiler-kopen-bergschenhoek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Van belang zijn adres en contactgegevens. Zo is het helder naar wie de benodigde info aangeleverd moet worden. Je ontvangt een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is handig om na te gaan hoeveel gas en elektra het huis per jaar nodig heeft. Met deze info kan de vakman een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf de woning

  Beschrijf de woning. Wat belangrijk is zijn de omvang en wat er aan isolatie is gedaan. Goed om te noemen is ook het type dak en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Verstrek ook details over welke milieuvriendelijke oplossingen er in de woning zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op verstuur. Je krijgt z.s.m. een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Bergschenhoek (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze tegemoetkoming werd in 2017 verder verruimd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Via RVO.nl download u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle apparaten die hierop staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €600 tot wel €1850. Wel zijn er een aantal regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Bergschenhoek

 • Solarbayer (CPC 18 NERO – Paket 3 + HSK – SLS 500), vermogen 304 [KW], €2067 subsidie.
 • Orion Solar (1×24+300ltr hygiene), vermogen 1995 [KW], €1357 subsidie.
 • TEC-Solar (TecSolar 66-800), vermogen 366 [KW], €2489 subsidie.

In aanvulling op de subsidie van het RVOverschaft de gemeente Lansingerland een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bekijk www.lansingerland.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Bergschenhoek aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb je genoeg dakoppervlak? Op dat moment is zonneboiler + zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor een aangenaam warm huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Verder vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Bergschenhoek!

 • Warmtepomp: haalt energie door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een afgebakende plek in huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. lokale industrie. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!