Zonneboiler Pijnacker

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Pijnacker? Dankzij het zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bespaart ongeveer 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem bestaat uit twee onderdelen: een zonnecollector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Geholpen door onze website check je uitgebreide aanbevelingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Pijnacker.

zonneboiler systeem installeren in 2641

 • Een zonneboiler is een ideale manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3900.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1900.
 • Een doorsnee huishouden in Pijnacker-Nootdorp gebruikt 1010 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 13%. Oftewel, een interessante besparing van +/- €105 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeentePijnacker-Nootdorp
Postcode2641
Netnummer015 (+3115)
Gasverbruik M31010 M3
Stroomverbruik kWh3190 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Een zonneboiler installateur in Pijnacker vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga voor een competente zonneboiler installateur in Pijnacker! Via onze tool ontdek je eenvoudig een vakbekwame installateur die actief is in jouw plaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Of check Qbis.nl waar je een database treft met eerlijke installatiebedrijven uit de gemeente. Verderop achterhaal je een aantal tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Kijk goed na referenties en relevante keurmerken. Onder andere Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt zonne-energie en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. D.m.v. het leidingsysteem gaat de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Als de zon niet schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dit scenario kan de naverwarmer dit compenseren (standaard centrale verwarming).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De zonneboiler combiketel is een combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze duurzame installatie is er voor 2 zaken: het warme water en verwarming (CV-installatie). De installatie behelst geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er maar weinig zonlicht? In die situatie regelt de CV-brander de rest. Vooral interessant voor grote woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor huishoudens die relatief veel warm water gebruiken. Dankzij dalende prijzen, ISDE subsidie, een betaalbare energienota en bewustere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Pijnacker. Zo’n systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als eerste moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Ook moet er ruimte zijn voor een voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Momenteel zijn er structuren met het voorraadvat voor warm water geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De meest recente kosten zonneboiler Pijnacker liggen tussen de €2675 en €3050, met installatie. Deze duurzame installatie hoort mee te gaan voor maximaal 30 jaar. De investering kan men berekenen met het aantal zonnecollectors, de specificaties van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten van het installatiebedrijf. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een interessante subsidie. Als je iets verders scrollt check jij meer specificaties.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst tref je voor meerdere omstandigheden de geschatte prijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik circa 50 liter p.p.p.d. In principe is het zo: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is circa €85 per jaar (gasprijzen juli 2024). De prijs voor gas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.650€55
100 liter2€2.850 – €3.000€75
200 liter2€3.275 – €3.900€130
300 liter3€4.450 – €5.100€150
zonneboiler-kopen-pijnacker

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  In de basis zijn dit adres en contactgegevens. Hierdoor is het duidelijk naar wie de betreffende informatie verzonden mag worden. Wat volgt is een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is handig om na te gaan hoeveel gas + elektra je op dit moment verbruikt. Met behulp van deze informatie kan de expert een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huistypering

  Omschrijf uw woning. Wat belangrijk is zijn woonoppervlakte in m2 en wat er aan isolatie is gedaan. Belangrijk daarbij is ook aan te geven wat voor dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Naar welke opties kijk je specifiek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Schets tevens welke milieuvriendelijke oplossingen er eventueel al zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op verstuur. U krijgt z.s.m. een complete offerte van een zonneboiler monteur in Pijnacker (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming werd in 2017 verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan een verzoek indienen. Via de overheid (RVO) staat een database / apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle installaties op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies schommelen tussen de €525 tot wel €1825. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Pijnacker

 • Hetzonneboilerhuis (set 30 + SO.200), vermogen 1960 [KW], €1333 subsidie.
 • Econo (M36HPCPC-500-H1), vermogen 3234 [KW], €2199 subsidie.
 • PLEION (TRIO RAY – 1000 – 5 RAY10), vermogen 2841 [KW], €1932 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOverschaft de gemeente Pijnacker-Nootdorp een groene lening of kleine subsidie. Ga naar www.pijnacker-nootdorp.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Pijnacker aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In deze situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor de aansturing van de verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Verder zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Pijnacker!

 • Warmtepomp: onttrekt energie a.d.h.v. bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. een fabriek. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!