Zonneboiler Zwammerdam

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Zwammerdam? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bespaart plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke systeem komt tot stand door twee toepassingen: een zonnecollector op het dak en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Met behulp van onze vergelijker ontdek jij actuele raadgeving die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Zwammerdam.

zonneboiler systeem installeren in 2471

 • Een zonneboiler is een handige manier om zelf warm water te produceren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4800.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1850.
 • Een standaard woning in Alphen aan den Rijn stookt 1450 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 14%. Concreet: een forse besparing van wel €135 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
Postcode2471
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Een zonneboiler installateur in Zwammerdam vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en natuurlijk voor heet water. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies altijd een competente zonneboiler installateur in Zwammerdam! Dankzij onze vergelijker vind je probleemloos een professionele installateur die actief is in jouw plaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket in de gemeente Alphen aan den Rijn. Of surf naar de website kvinl.nl voor een schema met erkende installatiebedrijven in je omgeving. In onderstaande box check je diverse aanbevelingen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijke installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met referenties en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bijvoorbeeld Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. D.m.v. zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Middels het leidingstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat voor warm tapwater. In de winter zal het systeem niet warm genoeg worden. In dat geval hebben we dan een naverwarmer (de gasketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De dergelijke zonneboiler combiketel is een slimme combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het systeem is geschikt voor je watervoorziening en de centrale verwarming. Dit duurzame systeem bestaat uit een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Een gebrek aan zonnewarmte? Op dat moment vult de CV-brander het gat op. Bovenal eenvoudig toe te passen voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor gezinnen met een grote vraag naar warm water. Omwille van scherpe prijzen, aantrekkelijke subsidie, de potentiële gasbesparing en bewustere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Zwammerdam. Deze installatie werkt ook uitstekend in combinatie met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Vanzelfsprekend heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Natuurlijk moet er ruimte zijn voor het buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Hedendaags zijn er systemen met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De meest recente kosten zonneboiler Zwammerdam fluctueren tussen de €2725 en €4450, met installatie inclusief. De installatie kan worden gebruik voor een periode van maximaal 30 jaar. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. de hoeveelheid zonnecollectoren, de capaciteit van een warm-water voorraad buffersysteem, en installatie + onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een aantrekkelijke subsidie. Verderop vind je meer specificaties.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de tabel hieronder ontdek je voor enkele omstandigheden de kosten en mogelijke besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te interessanter een zonneboiler is. Een regulier huishouden verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. Uitgangspunt: een familie met 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €110 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). De prijs van aardgas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Vat inhoudCollectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.600€55
100 liter2€2.900 – €3.025€100
200 liter2€3.250 – €3.800€120
300 liter3€4.400 – €5.250€175
zonneboiler-kopen-zwammerdam

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dit zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Hierdoor weten wij ook naar wie de info verzonden moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is van belang om te weten hoeveel gas en elektra er op het adres wordt gebruikt. Geholpen door deze informatie kan het betreffende bedrijf een goed advies geven.

 3. Type woning

  Vertel ons wat meer over de woning. Wat belangrijk is zijn woonoppervlak en de isolatiewaarden. Belangrijk daarbij is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie met zonnepanelen en ketel? Benoem ook welke duurzame warmtebronnen in jouw huis staan (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op de versturen-knop. Jij ontvangt snel een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Zwammerdam (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze subsidie werd twee jaar geleden extra gestimuleerd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met een compleet overzicht. Alle systemen die staan op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies variëren van €650 tot wel €1825. Let op de volgende regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Zwammerdam

 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW + CV 90T/KER1000L-1), vermogen 3472 [KW], €2361 subsidie.
 • Solar Energy Booster. (Solar energy BoosterSEB3SWEP11303), vermogen 609 [KW], €414 subsidie.
 • PLEION (TRIO RAY – 600 – 3 RAY10), vermogen 2143 [KW], €1457 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling faciliteert de gemeente Alphen aan den Rijn een groene lening of kleine subsidie. Bezoek www.alphenaandenrijn.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Zwammerdam aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Goed nieuws, want dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet jou van een verwarmde woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarbij zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Zwammerdam!

 • Een warmtepomp: genereert energie middels de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifiek gebied in de woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van een fabriek. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!