Zonneboiler Rijnsaterwoude

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Rijnsaterwoude? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. De installatie komt tot stand door twee toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water buffervat. Middels zonneboilerrevolutie.nl ontdek jij actuele raadgeving over een zonneboiler kopen in Rijnsaterwoude.

zonneboiler systeem installeren in 2465

 • Een zonneboiler is een populaire manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2900.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1650.
 • Een alledaags gezin in Kaag en Braassem stookt 1390 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 10%. Dit betekent een forse besparing van wel €85 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2465
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Rijnsaterwoude vergelijken

Een steeds groter deel van een gemiddelde energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in Rijnsaterwoude! Via onze tool ontdek je zonder problemen een betrouwbare installateur uit de buurt. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket, een initiatief van de gemeente Kaag en Braassem. Of check de website Qbis.nl waar je een database treft met betrouwbare installateurs uit de buurt. Verderop check jij verschillende tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Bekijk eens Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water op te warmen. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Via het buizenstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat voor warm tapwater. Als de zon niet schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dat geval kan de naverwarmer dit compenseren (de HR-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is sterk in opkomst. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Het systeem is er voor 2 zaken: heet water in huis en de centrale verwarming. Het product wordt gevormd door een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? Op dat moment springt de CV-brander bij. Bovenal toepasbaar op grotere huizen die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor families die veel warm water uit de kraan halen. Vanwege interessante aanschafprijzen, overheidssubsidie, een forse besparing en minder uitstoot van CO-2 kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Rijnsaterwoude. Dit apparaat werkt ook uitstekend in combinatie met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Vanzelfsprekend moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Daarnaast hebben we nog een warm-water voorraad buffersysteem. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig zijn er structuren met een voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Rijnsaterwoude komen gemiddeld uit tussen €2425 en €3650, met montage. Deze duurzame installatie heeft een typische levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De totaalprijs wordt bepaald door het soort zonnecollectoren, de capaciteit van het buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een mooie subsidie. Als je iets verders scrollt vind je meer details.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de tabel hieronder bekijk jij voor verschillende gevallen de investering en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Houd rekening met een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. De stelregel is: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €165 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). Gas wordt duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.575€50
100 liter2€2.925 – €3.100€85
200 liter2€3.275 – €3.850€110
300 liter3€4.425 – €5.250€160
zonneboiler-kopen-rijnsaterwoude

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Belangrijk, want zo is het helder naar wie verdere info verzonden zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is handig om boven water te krijgen hoeveel elektra + gas er verbruikt wordt. Met behulp van deze info kan de vakman bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huisomschrijving

  Benoem kenmerken van uw woning. Wat belangrijk is zijn woonoppervlakte in m2 en wat er aan isolatie is gedaan. Relevant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Benoem ook welke milieuvriendelijke oplossingen er in jouw huis staan (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verzend het formulier. Er volgt binnen een paar dagen een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Rijnsaterwoude (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze mogelijkheid is recentelijk extra gestimuleerd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO is een apparatenlijst te vinden met een compleet overzicht. Alle modellen die beschreven staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies variëren van €600 tot €1200. Wel zijn er een aantal regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een betaalbewijs
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Rijnsaterwoude

 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW + CV 90T/KER800L-1), vermogen 3473 [KW], €2362 subsidie.
 • ZBPro (WPB260-HP), vermogen 1724 [KW], €1172 subsidie.
 • PLEION (TRIO ECLIPSE 2 – 1000 – 5 ECLIPSE), vermogen 277 [KW], €1884 subsidie.

Afgezien van de interessante ISDE-regeling geeft de gemeente Kaag en Braassem mogelijkerwijs een speciele lening. Bezoek www.kaagenbraassem.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Rijnsaterwoude aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In deze situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor een verwarmde woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Ook kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Rijnsaterwoude!

 • Warmtepomp: ontneemt warmte via de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je stookt op houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. lokale industrie. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!