Zonneboiler Kaag en Braassem

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Kaag en Braassem? Middels een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer 50% van de energiekosten voor warm water. Het systeem komt tot stand door twee delen: de zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Via zonneboilerrevolutie.nl ontdek jij toepasbare raadgeving die helpen bij een zonneboiler kopen in Kaag en Braassem.

zonneboiler systeem installeren in 2481

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4800.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1750.
 • Een alledaags huishouden in Kaag en Braassem gebruikt 1390 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 11%. Concreet: een aantrekkelijke kostenbesparing tot €55 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2481
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Kaag en Braassem vergelijken

Meer dan de helft van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kom niet voor verrassingen te staan, en maak een keuze voor een professionele zonneboiler installateur in Kaag en Braassem! Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl vind je moeiteloos een erkende installateur uit de buurt. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Kaag en Braassem. Of klik door naar de website kvinl.nl voor informatie over eerlijke installateurs in de buurt. In onderstaande box bekijk je nog wat adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een goede zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op ervaringen van anderen en relevante keurmerken. Onder andere Sterkin, Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en zit dit uiteindelijk om in warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Via warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door middel van het gesloten systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat. In koude maanden wordt het water niet warm genoeg. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de HR-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Het product draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en verwarming (CV-installatie). Het systeem bestaat uit een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er maar weinig zonlicht? In een dergelijke situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Zeker toepasbaar op grotere huizen met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor consumenten met een hoog warmwater-gebruik. Door beperkte aanschafkosten, aantrekkelijke subsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Kaag en Braassem. Deze installatie werkt ook uitstekend in combinatie met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Uiteraard moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze krachtige collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Uiteraard moet je rekening houden met een warm-water voorraad buffersysteem. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er installaties met een warm-water voorraad buffersysteem onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De kosten zonneboiler Kaag en Braassem variëren tussen €2550 en €4200, inclusief plaatsing. Deze milieuvriendelijke installatie kan worden gebruik voor een periode van om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op het soort zonnecollectoren, de capaciteit van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op zonneboilerrevolutie.nl bekijk je hierover meer info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor verschillende voorbeelden de totaalprijs en mogelijke besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe interessanter de besparing. Een doorsnee gezin verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. We hanteren standaard: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat resulteert in €170 per jaar (gasprijzen juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatAantal collectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.600€65
100 liter2€2.925 – €3.025€85
200 liter2€3.100 – €3.875€120
300 liter3€4.450 – €5.350€155
zonneboiler-kopen-kaag-en-braassem

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  We vragen om voor- en achternaam + contactgegevens. Daarmee is het helder naar wie de info verzonden moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is handig om na te gaan hoeveel gas & elektra je op dit moment verbruikt. Met deze info kan de installateur een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort woning

  Omschrijf uw woning. Bijvoorbeeld woonoppervlak en staat van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Benoem ook welke CO-2 besparende producten er in de woning zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur het formulier. Je krijgt binnen een week een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Kaag en Braassem (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid is in 2017 extra gestimuleerd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Via de overheid (RVO) kan men een apparatenlijst vinden met alle zonneboilers. Alle merken die worden genoemd zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €825 tot wel €1325. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Kaag en Braassem

 • Hetzonneboilerhuis (set 40 +SO.400), vermogen 2173 [KW], €1478 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 500 BSV), vermogen 2309 [KW], €1570 subsidie.
 • ATAG (ATAG-Itho 300-3,2 (PV-formaat+E-optie)), vermogen 1092 [KW], €743 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling hanteert de gemeente Kaag en Braassem een groene lening of kleine subsidie. Zie www.kaagenbraassem.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Kaag en Braassem aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een uitstekende optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Eveneens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Kaag en Braassem!

 • Warmtepomp: genereert energie door gebruik te maken van de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente