Zonneboiler Alphen aan den Rijn

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Alphen aan den Rijn? Dankzij het zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Het product wordt opgebouwd door twee delen: natuurlijk een zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). D.m.v. deze pagina tref je uitgebreide toelichtingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Alphen aan den Rijn.

zonneboiler systeem installeren in 2401

 • Een zonneboiler is een handige manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3800.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €950.
 • Een doorsnee huishouden in Alphen aan den Rijn stookt 1400 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 14%. Dat komt overeen met forse besparing van wel €85 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
Postcode2401
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Een zonneboiler installateur in Alphen aan den Rijn vergelijken

Meer dan de helft van een gemiddelde energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en maak een keuze voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Alphen aan den Rijn! Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker ontdek je zonder problemen een goede installateur in jouw eigen regio. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Alphen aan den Rijn. Of benader echteinstallateur.nl voor een database met professionele installatiebedrijven uit jouw provincie. Bijgaand lees jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een referentie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een goede zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op verhalen van andere klanten en eventuele keurmerken. Denk aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Solar Keymark, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dat werkt op de volgende manier: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Via warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Gebruikmakend van het leidingsysteem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat. In de winter zal het systeem niet warm genoeg worden. In dat geval is er de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product zorgt voor heet water in huis en uiteraard centrale verwarming. Deze milieuvriendelijke installatie heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? In zo’n geval regelt de CV-brander de rest. Bovenal een rendabele oplossing voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van dalende prijzen, ISDE subsidie, een mooie besparing op energiekosten en beperkte CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Alphen aan den Rijn. Een zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Vanzelfsprekend moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Natuurlijk moet je rekening houden met een warm-water voorraad buffersysteem. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Hedendaags zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor warm water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De verwachte kosten zonneboiler Alphen aan den Rijn vinden we terug ergens tussen de €2925 en €4150, inclusief plaatsing. Dit systeem heeft een typische levensduur van maximaal 30 jaar. De feitelijke prijs wordt gebudgetteerd middels de zonnecollector specificaties, de omvang vanhet voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een royale subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl lees je hierover meer info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht check jij voor een aantal voorbeeldsituaties de totaalprijs en een raming van de potentiële besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Uitgangspunt: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €135 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatCollectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.675€60
100 liter2€2.850 – €3.050€105
200 liter2€3.275 – €4.000€120
300 liter3€4.450 – €5.300€175
zonneboiler-kopen-alphen-aan-den-rijn

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Relevant zijn adres en contactgegevens. Zo is het helder naar wie de betreffende informatie aangeleverd moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is van belang om onderzoek te doen naar hoeveel elektriciteit + gas de woning per jaar verbruikt. Door deze data kan de vakman bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huisomschrijving

  Benoem kenmerken van uw woning. Het betreft de inhoud en leeftijd woning / mate van isolatie. Vergeet ook niet wat voor dak het huis heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Vertel ook welke milieuvriendelijke oplossingen er geplaatst zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op verstuur. Jij ontvangt z.s.m. een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Alphen aan den Rijn (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Dit is recent uitgebreid. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Op RVO.nl staat een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle installaties die daarin genoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies variëren van €825 tot wel €1550. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Alphen aan den Rijn

 • Spring Solar (HW 400++), vermogen 2447 [KW], €1664 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 200 BSH), vermogen 981 [KW], €667 subsidie.
 • Vaillant (VIH SW 500 + VMS 70 + 2x VFK 155 V), vermogen 1951 [KW], €1327 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie faciliteert de gemeente Alphen aan den Rijn wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Zie www.alphenaandenrijn.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Alphen aan den Rijn aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor de aansturing van de verwarming (bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Eveneens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Alphen aan den Rijn!

 • Warmtepomp: haalt energie a.d.h.v. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een geselecteerde positie in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Toevoer restwarmte uit processen van lokale industrie. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente