Zonneboiler Leiden

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Leiden? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer 50% van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie komt tot stand door 2 aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). D.m.v. onze tool bekijk jij praktische info die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Leiden.

zonneboiler systeem installeren in 2301

 • Een zonneboiler is een handige manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2800.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €950.
 • Een gemiddeld huishouden in Leiden gebruikt 920 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 18%. Dat komt overeen met flinke geldbesparing van wel €140 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeiden
Postcode2301
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M3920 M3
Stroomverbruik kWh2450 kWh
Gemiddelde energierekening€114,00

Een zonneboiler installateur in Leiden vergelijken

Het belangrijkste deel van een gemiddelde energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies altijd een erkende zonneboiler installateur in Leiden! Via zonneboilerrevolutie.nl check je gemakkelijk een vakbekwame installateur werkzaam in jouw omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket in de gemeente Leiden. Of benader de website echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met vakbekwame installatiebedrijven uit jullie streek. Verderop achterhaal jij een aantal tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Zo’n systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na klantervaringen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Onder andere Zonnekeur, Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt zonne-energie en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking van het systeem: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door middel van warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Via het buizensysteem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor warm water. In koude maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (de traditionele ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De dergelijke zonneboiler combiketel is een slimme combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit product is geschikt voor warm tapwater en uiteraard centrale verwarming. Dit product wordt gevormd door een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? Op dat moment vult de CV-brander het gat op. In de eerste plaats eenvoudig toe te passen voor grote woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor families die relatief veel warm water gebruiken. Als gevolg van scherpe prijzen, ISDE subsidie, een forse besparing en beperkte CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Leiden. Zo’n systeem is goed te combineren met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als randvoorwaarde moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat bedekt dus niet een heel dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Daarnaast is er nog het voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit moment zijn er constructies met een warm-water buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De meest recente kosten zonneboiler Leiden fluctueren tussen de €2700 en €4250, met installatie inclusief. Dit duurzame systeem heeft een typische levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. Het totale kostenplaatje kan men berekenen met het aantal zonnecollectors, de capaciteit van het buffervat voor warm tapwater, de montage en installatiekosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. Hierna vind je hierover meer info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst lees jij voor een aantal voorbeeldsituaties de investering en mogelijke besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Ga uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Uitgangspunt: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is circa €65 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). Gas wordt duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Vat inhoudCollectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.625€70
100 liter2€2.800 – €3.025€80
200 liter2€3.150 – €3.875€125
300 liter3€4.425 – €5.250€185
zonneboiler-kopen-leiden

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dit zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Daarmee is het helder naar wie de betreffende informatie verstuurd zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is nodig om na te gaan hoeveel elektriciteit & gas er in het huishouden gebruikt wordt. Door deze data kan de vakman een goed advies geven.

 3. Type woning

  Specificeer type woning. Wat belangrijk is zijn de omvang en wat er aan isolatie is gedaan. Interessant is ook het type dak en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat moet er exact voor installatie komen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Verstrek ook details over welke duurzame energiebronnen er beschikbaar zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en klik op versturen. Jij krijgt zo spoedig mogelijk een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Leiden (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Dit is twee jaar geleden verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem op het dak wil, komt in aanmerking. Via RVO.nl staat een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle installaties die beschreven staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen al gauw op van €775 tot €1900. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Leiden

 • Hetzonneboilerhuis (set 60 + HYG1K.500), vermogen 3089 [KW], €2101 subsidie.
 • A.O. Smith (SGS 60/600/4C), vermogen 2705 [KW], €1839 subsidie.
 • Trendy Eco (1x vlakkeplaat 2.15 + 200L), vermogen 955 [KW], €649 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOgeeft de gemeente Leiden een speciale duurzaamheidslening of regeling. Doorzoek www.leiden.nlgemeent voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Leiden aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb je genoeg dakoppervlak? In deze situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de verwarming van de woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt wel meer stroom. De stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Tevens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Leiden!

 • Een warmtepomp: wint energie a.d.h.v. de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte in samenwerking met industriële ondernemingen. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!