Zonneboiler Rijswijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Rijswijk? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product bestaat uit twee delen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Geholpen door onze vergelijker lees jij toepasbare toelichtingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Rijswijk.

zonneboiler systeem installeren in 2281

 • Een zonneboiler is een slimme manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2700.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1300.
 • Een standaard woning in Rijswijk stookt 1200 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 17%. Dat komt overeen met potentiële besparing tot wel €95 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteRijswijk
Postcode2281
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31200 M3
Stroomverbruik kWh2530 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Een zonneboiler installateur in Rijswijk vergelijken

Een steeds groter deel van een gemiddelde energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga in zee met een geschikte zonneboiler installateur in Rijswijk! Geholpen door deze pagina check je moeiteloos een goede installateur die werkt in jullie regio. Informeer ook eens bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Rijswijk. Of check echteinstallateur.nl voor een database met betrouwbare installateurs in de buurt. Onderstaand achterhaal jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Zo’n systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Wees scherp op ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Onder andere Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om water te verwarmen. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan het wel 90 graden worden. Door het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In het najaar haalt het water niet de gewenste temperatuur. Gelukkig kan de naverwarmer dit compenseren (de HR-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit product zorgt voor heet water in huis en natuurlijk een warm huis (CV). Het systeem houdt in: een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? In dat geval regelt de CV-brander de rest. In de eerste plaats toepasbaar op huishoudens van minimaal 4 mensen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor woningen die veel warm water uit de kraan halen. Wegens lage aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, de potentiële gasbesparing en beperkte CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Rijswijk. Een zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als eerste is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Ook moet je rekening houden met het buffervat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Momenteel zijn er oplossingen een warm-water voorraad buffersysteem die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De kosten zonneboiler Rijswijk schommelen tussen de €2700 en €3300, met installatie. Dit duurzame systeem heeft een levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. Het totale kostenplaatje komt tot stand door het aantal zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een aantrekkelijke subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl lees jij meer specificaties.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hierna check je voor verscheide situatiesde totaalprijs en een indicatie van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan stijgt het rendement. We gaan vaak uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Vuistregel: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat resulteert in €160 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatCollectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.650€70
100 liter2€2.750 – €3.025€75
200 liter2€3.175 – €4.000€125
300 liter3€4.425 – €5.050€160
zonneboiler-kopen-rijswijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Belangrijk zijn naam, adres + contactgegevens. Dan komen wij erachter naar wie de informatie verstuurd mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is van belang om boven water te krijgen hoeveel elektriciteit & gas het huis per jaar nodig heeft. Met deze data kan de specialist een voorstel op maat bieden.

 3. Type woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Je kunt denken aan de grootte en welke isolatie er is aangebracht. Vul dit ook aan met het dak (plat of schuin) te omschrijven en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat heb je precies in gedachten? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Benoem ook welke alternatieve energiesystemen er voorhanden zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en dien de aanvraag definitief in. Je krijgt snel een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Rijswijk (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid is 2 jaar geleden verbreed. Iedere woningeigenaar die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Op de website van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle zonneboilers. Alle producten op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen uiteen tussen de €500 tot €1450. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Rijswijk

 • Van Waveren (Zonneboiler 30 buizen.300L WW), vermogen 1645 [KW], €1119 subsidie.
 • HRsolar (Nero 2 / 120M), vermogen 1283 [KW], €872 subsidie.
 • Trendy Eco (2x VTC 20 + 500L Hygiëneboiler), vermogen 1983 [KW], €1348 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOgeeft de gemeente Rijswijk een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.rijswijk.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Rijswijk aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In zo’n scenario is zonneboiler + zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de verwarming van de woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Mogelijk zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Rijswijk!

 • Warmtepomp: ontneemt energie uit bijv. bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifieke plek in het huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. een fabriek. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!