Zonneboiler Wassenaar

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Wassenaar? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product komt tot stand door twee onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water buffervat. Met behulp van onze website tref jij veelzijdige adviezen aangaande een zonneboiler kopen in Wassenaar.

zonneboiler systeem installeren in 2241

 • Een zonneboiler is een interessante manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €2500.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €900.
 • Een doorsnee huishouden in Wassenaar gebruikt 1960 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 16%. Dat komt overeen met flinke geldbesparing van wel €75 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWassenaar
Postcode2241
Netnummer070 (+3170)
Gasverbruik M31960 M3
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€204,00

Een zonneboiler installateur in Wassenaar vergelijken

Het leeuwendeel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt veroorzaakt door gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en om water op te warmen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Wassenaar! Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker vind je simpel en snel een competente installateur uit de buurt. Informeer ook eens bij het Energieloket gemeente Wassenaar. Of check Qbis.nl voor een schema met goede installatiebedrijven in de buurt. Hieronder tref jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Bekijk eens Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt zonne-energie om water op te warmen. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de warmte van de zon vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door het buizenstelsel wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat. In de koudere maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan springt de naverwarmer bij (de traditionele ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit duurzame product voorziet in warm tapwater (douche, keuken) en verwarming (CV-installatie). Dit systeem behelst zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? Dan is de CV-brander nodig. In de basis interessant voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor families die veel warm water gebruiken. Door o.a. lage aanschafprijzen, overheidssubsidie, de potentiële gasbesparing en beperkte CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Wassenaar. Zo’n systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn 2 – 5 m2 groot, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Ook heb je ruimte nodig voor een warm-water buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. In april 2024 zijn er voorbeelden met een warm-water buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De recente kosten zonneboiler Wassenaar liggen tussen de €2475 en €4450, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke product hoort mee te gaan voor ongeveer 25 jaar. De prijs wordt vastgesteld door de hoeveelheid zonnecollectoren, het volume van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een stukje subsidie. Op deze pagina vind je hierover meer info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hieronder lees je voor enkele omstandigheden de kostprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan stijgt het rendement. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. We hanteren standaard: een 4-koppig gezin bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Je komt uit op €110 op jaarbasis (gasprijs april 2024). De gasprijs stijgt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatCollectorenVerwachte prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.250 – €2.675€45
100 liter2€2.850 – €3.075€80
200 liter2€3.275 – €3.825€145
300 liter3€4.450 – €5.050€150
zonneboiler-kopen-wassenaar

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Van belang zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Hierdoor weten we naar wie de benodigde info verstuurd mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is makkelijk om te weten hoeveel stroom & gas je op dit moment verbruikt. Geholpen door deze gegevens kan de installateur een voorstel op maat bieden.

 3. Type woning

  Beschrijf de woning. Je kunt denken aan woonoppervlak en welke isolatie er is aangebracht. Belangrijk daarbij is ook wat voor soort dak de woning heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Geef aan wat precies de behoefte is. Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie met zonnepanelen en ketel? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er in jouw huis staan (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. Er volgt binnen een week een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Wassenaar (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming is recent extra gestimuleerd. Iedereen die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan het aanvraagformulier indienen. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met toegewezen modellen. Alle systemen op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen zo tussen de €875 tot €1250. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Wassenaar

 • Van Waveren (Zonneboiler 2x 30 buizen 400L WW+CV), vermogen 3097 [KW], €2106 subsidie.
 • Navetto (WPB270/HPC5,0), vermogen 1820 [KW], €1238 subsidie.
 • TechniQ-Energy (200 liter voor tapwater met 1×24 heatpipes – Comfortlijn -), vermogen 1581 [KW], €1075 subsidie.

In aanvulling op deze subsidie op landelijk niveau verstrekt de gemeente Wassenaar wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Check www.wassenaar.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Wassenaar aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In dat geval is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en regelt de centrale verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je stroomverbruik stijgt. Je elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Ook zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Wassenaar!

 • De warmtepomp: genereert warmte uit o.a. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte wordt geleverd door o.a. lokale industrie. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!