Zonneboiler Lisse

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Lisse? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bespaart circa de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem bestaat in de basis uit 2 toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Via onze tool doorzoek jij actuele raadgeving die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Lisse.

zonneboiler systeem installeren in 2161

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4800.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1250.
 • Een gemiddeld huishouden in Lisse stookt 1210 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 16%. Concreet: een interessante besparing van +/- €95 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLisse
Postcode2161
Netnummer0252 (+31252)
Gasverbruik M31210 M3
Stroomverbruik kWh2920 kWh
Gemiddelde energierekening€144,00

Een zonneboiler installateur in Lisse vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te wassen en douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom gedoe, en ga voor een goede zonneboiler installateur in Lisse! Geholpen door onze website achterhaal je verrassend eenvoudig een vakbekwame installateur die werkt in jullie regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Lisse. Of probeer kvinl.nl voor een overzicht met geschikte installatiebedrijven uit de gemeente. Hieronder check je nog wat adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Kijk goed na recensies en kleine lettertjes (certificaten). Je kunt denken aan VCA, Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water te verwarmen. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Via warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Aan de hand van het gesloten systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Van november tot en met februari wordt het water niet warm genoeg. In zo’n geval springt de naverwarmer bij (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze installatie wordt gebruikt voor heet water in huis en een warme woning. Dit duurzame product wordt gevormd door een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In die situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de basis eenvoudig toe te passen voor gezinnen met 4 personen of meer die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor mensen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Als gevolg van beperkte aanschafkosten, RVO subsidie, een betaalbare energienota en bewustere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Lisse. Deze installatie kan nog duurzamer zijn i.c.m. een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de eerste plaats is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Daarnaast is er nog het voorraadvat voor warm water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er oplossingen een warm-water voorraad buffersysteem die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De actuele kosten zonneboiler Lisse liggen tussen de €2900 en €3300, met installatie inclusief. Dit duurzame product heeft een geschatte levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecollectors, de grootte van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een mooie subsidie. Verderop vind je een gedetailleerde omschrijving.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees jij voor een paar gevallen de kostprijs en gemiddelde besparing per jaar. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe interessanter de besparing. We gaan vaak uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Experts zeggen vaak: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is plus minus €65 per jaar (gasprijzen mei 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Vat inhoudAantal collectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.500€45
100 liter2€2.775 – €3.200€75
200 liter2€3.300 – €3.900€135
300 liter3€4.550 – €5.350€185
zonneboiler-kopen-lisse

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Het betreft jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Dan komen wij erachter naar wie de informatie toegezonden moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is handig om boven water te krijgen hoeveel elektra + gas er in het huishouden gebruikt wordt. Op basis van deze informatie kan het installatiebedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Soort woning

  Verstel details over uw huis. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en of de woning goed geïsoleerd is. Interessant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Geef aan wat precies de behoefte is. Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een combiketel inclusief zonnepanelen? Beschrijf ook welke andere systemen eventueel al zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur het formulier. U ontvangt z.s.m. een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Lisse (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze subsidie is recent verder verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan deze aanvragen. Op de site van RVO download u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle installaties die daarin genoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen uiteen tussen de €725 tot €1575. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Lisse

 • Hetzonneboilerhuis (set 90 + HYG1.800 okoline-profi), vermogen 3855 [KW], €2621 subsidie.
 • Daikin (EKS(V)(H)26P/(V)(H)26Px2 -EHS(H)(X)(B)08P30B(**)D), vermogen 1894 [KW], €1588 subsidie.
 • Trendy Eco (4x vlakke plaat 2.15 + 1000L), vermogen 3103 [KW], €2110 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau hanteert de gemeente Lisse mogelijkerwijs een speciele lening. Doorzoek www.lisse.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Lisse aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In een dergelijke situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor de verwarming van je huis (bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je stroomverbruik stijgt. Stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Verder kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Lisse!

 • Een warmtepomp: wint energie uit o.a. de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte in samenwerking met o.a. een fabriek. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!