Zonneboiler Bloemendaal

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Bloemendaal? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bespaart ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door 2 onderdelen: de zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. D.m.v. onze tool ontdek jij waardevolle raadgeving die helpen bij een zonneboiler kopen in Bloemendaal.

zonneboiler systeem installeren in 2061

 • Een zonneboiler is een populaire manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4100.
 • De subsidies lopen op tot €900.
 • Een gemiddeld huishouden in Bloemendaal gebruikt 2120 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 17%. Dit betekent een potentiële besparing tot wel €145 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBloemendaal
Postcode2061
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M32120 M3
Stroomverbruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energierekening€221,00

Een zonneboiler installateur in Bloemendaal vergelijken

Het leeuwendeel van van onze maandelijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm tapwater. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga in zee met een erkende zonneboiler installateur in Bloemendaal! D.m.v. onze vergelijker vind je eenvoudig een goede installateur uit de buurt. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Bloemendaal. Of benader Qbis.nl waar je een database treft met erkende installateurs uit jullie streek. Verderop ontdek je een aantal tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Check ook op reviews en voorwaarden (keurmerken). Bijvoorbeeld KviNL, Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Via warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Middels het buizensysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. In koude maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. Geen nood, dan kan de naverwarmer dit compenseren (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit behoort tot de mogelijkheden. De zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit systeem voorziet in het warme water en de verwarming van de woning. Het product heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er niet genoeg zonne-energie? In dat geval vult de CV-brander het gat op. Vooral een rendabele oplossing voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor consumenten die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Dankzij dalende prijzen, aanlokkelijke subsidies, een lagere energierekening en beperkte CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Bloemendaal. De (zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de basis moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Uiteraard hebben we nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Momenteel zijn er systemen met het buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Bloemendaal vinden we terug ergens tussen de €2900 en €4400, met monteren & installeren. Het systeem kan worden gebruik voor een periode van doorgaans 23 tot 27 jaar. De investering komt tot stand door de zonnecollector specificaties, de eigenschappen van het buffervat voor warm tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een stukje subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je meer details.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hieronder vind jij voor een paar situatiesde totaalprijs en een indicatie van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe korter de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik ongeveer 50 liter per persoon. De stelregel is: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €60 op jaarbasis (gasprijs juli 2024). Het gastarief gaat toenemen, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Vat inhoudAantal collectorenVerwachte kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.000 – €2.700€70
100 liter2€2.925 – €3.075€80
200 liter2€3.175 – €3.875€145
300 liter3€4.525 – €5.100€185
zonneboiler-kopen-bloemendaal

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Daarmee weten we naar wie de benodigde info aangeleverd zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is nodig om een indicatie te hebben van hoeveel stroom + gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Middels het verbruik kan de vakman een voorstel op maat bieden.

 3. Type woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Van belang zijn woonoppervlak en de isolatiewaarden. Vergeet ook niet het type dak en de totale dakoppervlakte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of juist met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Benoem ook welke andere systemen beschikbaar zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. U ontvangt binnen een week een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Bloemendaal (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming werd in 2017 verbreed. Elke bewoner die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Via RVO.nl staat een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle types die staan op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen tussen de €575 tot wel €1775. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de betaling is door jou gedaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Bloemendaal

 • Nefit (Zonneboiler-cv-combipakket Trendline HRC25 CW6 II), vermogen 2704 [KW], €1839 subsidie.
 • 123-Kaminofen (1CPC24 + HSP-2 300), vermogen 1991 [KW], €1354 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 750L 2-24 CPC met spiegel), vermogen 3621 [KW], €2462 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling verstrekt de gemeente Bloemendaal soms een extra tegemoetkoming. Bezoek www.bloemendaal.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Bloemendaal aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In een dergelijke situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor een verwarmde woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Ook vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Bloemendaal!

 • De warmtepomp: onttrekt energie uit onder andere de bodem of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een klein gedeelte van een kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte in samenwerking met een industrieterrein. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente