Zonneboiler Aerdenhout

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Aerdenhout? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart pakweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Het product bestaat in de basis uit 2 delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Met behulp van onze vergelijker bekijk jij omvangrijke informatie aangaande een zonneboiler kopen in Aerdenhout.

zonneboiler systeem installeren in 2111

 • Een zonneboiler is een handige manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4600.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1750.
 • Een alledaags huishouden in Bloemendaal verbruikt 2120 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 11%. Dit mondt uit in een interessante besparing van +/- €85 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBloemendaal
Postcode2111
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M32120 M3
Stroomverbruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energierekening€221,00

Een zonneboiler installateur in Aerdenhout vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies altijd een professionele zonneboiler installateur in Aerdenhout! Dankzij deze pagina ontdek je probleemloos een geschikte installateur die werkt in jullie regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Bloemendaal. Of probeer de website kvinl.nl voor een schema met professionele installatiebedrijven in de regio. In onderstaande box achterhaal je belangrijke zaken.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Bekijk ook beoordelingen en voorwaarden (keurmerken). Onder andere KviNL, Sterkin, VCA, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de warmte van de zon vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Gebruikmakend van het buizenstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Als de zon niet schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (meestal de CV-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is sterk in opkomst. Deze zonneboiler combiketel is een integratie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product kan gebruikt worden voor warm tapwater (douche, keuken) en de centrale verwarming. De installatie wordt gekenmerkt door een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? In die situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Vooral een rendabele oplossing voor grote gezinnen met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huishoudens die veel warm water gebruiken. Als gevolg van beperkte aanschafkosten, aanlokkelijke subsidies, de potentiële gasbesparing en lagere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Aerdenhout. Een zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als randvoorwaarde moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Tevens plaatsen ze ook het voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Momenteel kan men ook kiezen voor het voorraadvat voor warm water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Aerdenhout zitten gemiddeld tussen €2650 en €4350, inclusief plaatsing. Deze installatie kan worden gebruik voor maximaal 30 jaar. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het soort zonnecollectoren, het volume van het buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een interessante subsidie. Als je iets verders scrollt vind je uitgebreide info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave check je voor diverse gevallen de kostprijs en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. We hanteren standaard: een familie met 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Je komt uit op €55 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De gasprijs stijgt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte prijs Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.675€65
100 liter2€2.825 – €3.175€90
200 liter2€3.200 – €3.850€125
300 liter3€4.525 – €5.150€150
zonneboiler-kopen-aerdenhout

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Dit zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zodanig weten we naar wie verdere info verstuurd mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is essentieel om na te gaan hoeveel gas + stroomer in het huishouden gebruikt wordt. Aan de hand van deze info kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Woningtypering

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Het betreft de inhoud en welke isolatie er is aangebracht. Vergeet ook niet het dak (plat of schuin) te omschrijven en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Verstrek ook details over welke duurzame energiebronnen er aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en klik op versturen. Je krijgt binnen een paar dagen een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Aerdenhout (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid werd twee jaar geleden verder verhoogd. Iedere woningeigenaar die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met beschikbare modellen. Alle merken die hierop staan doen mee met de regeling. De subsidies wisselen tussen de €425 tot €1850. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet op je naam staan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Aerdenhout

 • Burg Spitzentechnologie (Pro 3000 SBS300 TW), vermogen 1089 [KW], €741 subsidie.
 • Navetto (WPB200/HPC2,5), vermogen 1152 [KW], €783 subsidie.
 • PLEION (ECO FRESH – 350 – 2 UNIKO21), vermogen 1295 [KW], €881 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling biedt de gemeente Bloemendaal een groene lening of kleine subsidie. Ga naar www.bloemendaal.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Aerdenhout aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is je dak groot genoeg? In zo’n scenario is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Aerdenhout!

 • Warmtepomp: genereert energie uit bijv. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van lokale industrie. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!