Zonneboiler Haarlemmerliede

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Haarlemmerliede? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product bestaat uit twee onderdelen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water buffervat. D.m.v. onze vergelijker check jij actuele informatie die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Haarlemmerliede.

zonneboiler systeem installeren in 2065

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3100.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1600.
 • Een gemiddeld gezin in Haarlemmerliede en Spaarnwoude stookt 1450 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 20%. Dit houdt in een interessante besparing van +/- €105 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmerliede en Spaarnwoude
Postcode2065
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3360 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Haarlemmerliede vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm tapwater. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en maak een keuze voor een professionele zonneboiler installateur in Haarlemmerliede! Door middel van onze tool ontdek je gemakkelijk een professionele installateur uit de buurt. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Of klik door naar echteinstallateur.nl voor informatie over goede installatiebedrijven in je omgeving. Hierna tref je nog wat adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op reviews en eventuele keurmerken. Bekijk eens Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Zonnekeur, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water te verwarmen. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Via het buizensysteem gaat de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. Wanneer de zon amper schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gebruikt voor warm tapwater en de verwarming van de woning. Het product behelst geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? In die situatie regelt de CV-brander de rest. Zeker toegepast door huishoudens van minimaal 4 mensen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor gezinnen met een grote vraag naar warm water. Omwille van lagere prijzen, RVO subsidie, een betaalbare energienota en beperkte CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Haarlemmerliede. Deze installatie werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de eerste plaats moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Verder moet je rekening houden met een warm-water voorraad buffersysteem. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Momenteel zijn er structuren met een warm-water buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De kosten zonneboiler Haarlemmerliede liggen tussen de €2675 en €4250, met installatie inclusief. Het systeem heeft een geschatte levensduur van om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs kan men berekenen met het type zonnecollectors, de omvang vanhet buffervat voor warm tapwater, de plaatsingskosten en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een stukje subsidie. Verderop tref jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hierna tref je voor verschillende voorbeelden de kostprijzen en mogelijke besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te interessanter een zonneboiler is. Gemiddeld gezien is het verbruik standaard 50 liter p.p. per dag. Experts zeggen vaak: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Omgerekend €170 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). De gasprijs stijgt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatAantal collectorenGeschatte prijs Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.525€55
100 liter2€2.775 – €3.150€100
200 liter2€3.150 – €3.950€120
300 liter3€4.550 – €5.000€185
zonneboiler-kopen-haarlemmerliede

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Denk aan jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zo is het duidelijk naar wie de specificaties verstuurd mag worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is handig om te weten hoeveel stroom + gas er in het huishouden gebruikt wordt. Via het verbruik kan het betreffende bedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Soort huis

  Beschrijf uw huis. Denk aan woonoppervlak en de staat van de isolatie. Wat we ook graag willen weten is wat voor soort dak de woning heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat heb je precies in gedachten? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Vertel ook welke andere systemen aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur het formulier. U ontvangt snel een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Haarlemmerliede (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze tegemoetkoming is recentelijk verder verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO download u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle merken die staan op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies variëren van €950 tot €1775. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Haarlemmerliede

 • S-Power (HP50-500 AD), vermogen 3396 [KW], €2309 subsidie.
 • HRsolar (Nero 4 / 300M), vermogen 2531 [KW], €1721 subsidie.
 • PLEION (ECO FRESH ECLIPSE 2 – 350 – 3 ECLIPSE), vermogen 2389 [KW], €1625 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOfaciliteert de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bekijk www.haarlemmerliede.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Haarlemmerliede aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In zo’n scenario is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor een verwarmde woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarbij zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Haarlemmerliede!

 • De warmtepomp: ontneemt energie uit bijvoorbeeld de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. industriële ondernemingen. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!