Zonneboiler Driehuis

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Driehuis? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt circa de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie bestaat in de basis uit 2 toepassingen: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Middels de zonneboiler-vergelijker ontdek je toepasbare raadgeving aangaande een zonneboiler kopen in Driehuis.

zonneboiler systeem installeren in 1985

 • Een zonneboiler is een ideale manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2800.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1300.
 • Een standaard woning in Velsen stookt 1260 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 13%. Concreet: een flinke geldbesparing van wel €155 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteVelsen
Postcode1985
Netnummer0255 (+31255)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2720 kWh
Gemiddelde energierekening€143,00

Een zonneboiler installateur in Driehuis vergelijken

Meer dan de helft van onze energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te wassen en douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies altijd een vakbekwame zonneboiler installateur in Driehuis! Via deze pagina tref je moeiteloos een competente installateur die werkt in jullie regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Velsen. Of bezoek de website echteinstallateur.nl voor een database met geschikte installatiebedrijven uit de gemeente. Verderop ontdek jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op referenties en relevante keurmerken. Bijvoorbeeld Solar Keymark, Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt warmte uit zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Via het buizenstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat. In de herfst en winter zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan springt de naverwarmer bij (de traditionele ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Deze zonneboiler combiketel is een slimme combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze duurzame installatie wordt gebruikt voor je tapwaterbehoefte en verwarming (CV-installatie). Dit systeem bevat o.a. zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er (in de winter) weinig zon? In zo’n geval is de CV-brander nodig. Met name een rendabele oplossing voor grote gezinnen die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor mensen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door aantrekkelijke prijzen, hoge subsidies, een interessante besparing en beperkte CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Driehuis. Dit systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als eerste moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De heat pipes of de vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Daarnaast hebben we nog een warm-water buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er oplossingen het voorraadvat voor warm water geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De kosten zonneboiler Driehuis variëren tussen €2825 en €3850, waarbij installatie is inbegrepen. Deze duurzame installatie heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar. Het totale kostenplaatje is gebaseerd op het type zonnecollectors, de grootte van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een duurzaamheidssubsidie. Op onze website vind jij hoe dit precies zit.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hieronder check jij voor een aantal gevallen de kosten en mogelijke besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan wordt de investering rendabeler. Een regulier huishouden verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In principe is het zo: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat is +/- €95 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). Het gastarief gaat toenemen, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.625€70
100 liter2€2.875 – €3.200€90
200 liter2€3.150 – €3.800€135
300 liter3€4.550 – €5.350€180
zonneboiler-kopen-driehuis

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Zodanig komen wij erachter naar wie de informatie toegezonden moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om inzicht te hebben in hoeveel gas + elektra het huis per jaar nodig heeft. Met het energieverbruik kan de deskundige een voorstel op maat bieden.

 3. Soort huis

  Omschrijf uw woning. Je kunt denken aan de omvang en leeftijd woning / mate van isolatie. Interessant is ook wat voor soort dak de woning heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een combi met ketel en zonne-energie? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er geplaatst zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en dien de aanvraag definitief in. U krijgt snel een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Driehuis (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze regeling werd jaren geleden uitgebreid. Elke bewoner die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Op RVO.nl staat een database / apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle types op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €675 tot wel €1775. Wel zijn er een aantal regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet op je naam staan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Driehuis

 • S-Power (FK 2-300 AD), vermogen 1809 [KW], €1230 subsidie.
 • HRsolar (Nero 2 / 200M Liggend), vermogen 1339 [KW], €911 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT HPS – 300 – 2 UNIKO21), vermogen 1198 [KW], €815 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO hanteert de gemeente Velsen mogelijk nog een extra vergoeding. Surf naar www.velsen.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Driehuis aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? In deze situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Driehuis!

 • Warmtepomp: haalt energie uit bijv. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in de kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Maakt gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!