Zonneboiler Egmond-Binnen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Egmond-Binnen? Via een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt circa de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem bestaat in de basis uit 2 aspecten: de zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door gebruik te maken van deze website vind je uitgebreide raadgeving die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Egmond-Binnen.

zonneboiler systeem installeren in 1935

 • Een zonneboiler is een slimme manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3400.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1300.
 • Een gemiddeld huishouden in Bergen Noord-Holland stookt 1670 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 12%. Dit houdt in een mogelijk besparing van wel €140 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
Postcode1935
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€177

Een zonneboiler installateur in Egmond-Binnen vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energierekening is puur gasverbruik. Voor de basisverwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies altijd een betrouwbare zonneboiler installateur in Egmond-Binnen! Door gebruik te maken van deze website bekijk je snel een geschikte installateur in jouw eigen woonplaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Bergen Noord-Holland. Of benader kvinl.nl voor informatie over competente installatiebedrijven in de buurt. Verderop tref jij nog wat adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je altijd een referentie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijke installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op reviews en certificering. Dit zijn o.a. KviNL, Solar Keymark, Sterkin, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Via het gesloten systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In zo’n geval springt de naverwarmer bij (meestal de CV-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit product draagt zorg voor warm tapwater en aangename temperaturen (CV). Dit systeem wordt gevormd door zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er maar weinig zonlicht? Op deze momenten regelt de CV-brander de rest. Bovenal toegepast door huishoudens van minimaal 4 mensen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor gezinnen met een hoog warmwaterverbruik. Dankzij beperkte aanschafkosten, aantrekkelijke subsidie, een betaalbare energienota en lagere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Egmond-Binnen. Dit apparaat is goed te combineren met een warmtepomp plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Uiteraard is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), voor de meeste woningen geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Tevens heb je een plekje nodig voor een warm-water buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. In juli 2024 zijn er systemen met het voorraadvat voor warm water onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De recente kosten zonneboiler Egmond-Binnen schommelen tussen de €2750 en €3350, met installatie. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een geschatte levensduur van maximaal 30 jaar. De investering wordt gebudgetteerd middels het type zonnecollectors, de capaciteit van het buffervat t.b.v. verwarmd water, de montage en installatiekosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een duurzaamheidssubsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl ontdek je een nadere toelichting.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor verschillende voorbeeldsituaties de geschatte kosten en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water je verbruikt, dan stijgt het rendement. We gaan vaak uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. We hanteren standaard: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat resulteert in €145 op jaarbasis (gasprijs juli 2024). In principe wordt gas nog duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.575€70
100 liter2€2.775 – €3.000€80
200 liter2€3.225 – €3.825€125
300 liter3€4.450 – €5.150€195
zonneboiler-kopen-egmond-binnen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Het betreft jouw adres, naam en contactgegevens. Op die manier is het duidelijk naar wie de betreffende informatie toegezonden zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas & stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Op basis van het energieverbruik kan de deskundige een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Woningtypering

  Verstel details over uw huis. Je kunt denken aan woonoppervlakte in m2 en welke isolatie er is aangebracht. Vul dit ook aan met aan te geven wat voor dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een combiketel inclusief zonnepanelen? Geef aan welke duurzame warmtebronnen beschikbaar zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en klik op versturen. Jij krijgt snel een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Egmond-Binnen (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Dit werd jaren geleden verder verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem op het dak wil, komt in aanmerking. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met daarop alle systemen. Alle apparaten die staan op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen tussen de €900 tot €1150. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Egmond-Binnen

 • ReHeat B.V (Zonneboiler 6 personen RS2401-3 500L), vermogen 3868 [KW], €2630 subsidie.
 • HRsolar (Hrs200L-D/4,8 combi), vermogen 1717 [KW], €1168 subsidie.
 • PLEION (ECO HPS ECLIPSE 2 – 500 – 3 ECLIPSE), vermogen 2186 [KW], €1486 subsidie.

Afgezien van deze subsidie op landelijk niveau hanteert de gemeente Bergen Noord-Holland een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.bergen-nh.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Egmond-Binnen aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? In deze situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en draagt zorg voor de verwarming van je huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Ook zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Egmond-Binnen!

 • Warmtepomp: haalt warmte middels bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!