Zonneboiler Akersloot

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Akersloot? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. Het product bestaat in de basis uit twee delen: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. D.m.v. onze website bekijk je bruikbare gegevens over een zonneboiler kopen in Akersloot.

zonneboiler systeem installeren in 1921

 • Een zonneboiler is een handige manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4800.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €800.
 • Een gemiddelde woning in Castricum verbruikt 1470 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 11%. Oftewel, een potentiële besparing tot wel €135 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteCastricum
Postcode1921
Netnummer0251 (+31251)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€161,00

Een zonneboiler installateur in Akersloot vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en zoek naar een betrouwbare zonneboiler installateur in Akersloot! Geholpen door onze vergelijker ontdek je snel een betrouwbare installateur die actief is in jouw plaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket, een initiatief van de gemeente Castricum. Of benader echteinstallateur.nl voor een database met eerlijke installateurs uit de buurt. In de volgende paragraaf achterhaal jij enkele adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Vraag ook om ervaringen van anderen en certificaten en keurmerken. Bekijk eens Zonnekeur, Solar Keymark, VCA, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door de leidingen pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water buffervat. Wanneer de zon amper schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dit scenario dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de gasketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit duurzame product wordt gebruikt voor het warme water en uiteraard centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke product bestaat uit zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er maar weinig zonlicht? In dat geval vult de CV-brander het gat op. In de eerste plaats relevant voor grote gezinnen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor woningen die veel warm water uit de kraan halen. Door o.a. lage winkelprijzen, RVO subsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Akersloot. Dit apparaat rendeert ook uitstekend samen met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de eerste plaats moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze krachtige collectors zijn gemiddelde 4 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Verder plaatsen ze ook een warm-water buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. In mei 2024 zijn er installaties met een voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De kosten zonneboiler Akersloot liggen tussen de €2400 en €4500, met installatie inclusief. Dit product kan worden gebruik voor een periode van maximaal 30 jaar. De totaalprijs is gebaseerd op de aard van de zonnecollectoren, de omvang vanhet voorraadvat, de montage en installatiekosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een stukje subsidie. Verderop vind je een nadere toelichting.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende schema vind je voor verschillende omstandigheden de kosten en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan wordt de investering rendabeler. Een regulier huishouden verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. In principe is het zo: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €140 op jaarbasis (gasprijzen mei 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Vat inhoudCollectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.525€50
100 liter2€2.850 – €3.175€100
200 liter2€3.175 – €3.875€140
300 liter3€4.400 – €5.350€170
zonneboiler-kopen-akersloot

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We vragen om naam, adres + contactgegevens. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de productinfo verstuurd zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is makkelijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas + elektra je op dit moment verbruikt. Met behulp van deze info kan de specialist een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf het huis

  Eigenschappen van de woning ingeven. Bijvoorbeeld woonoppervlakte in m2 en staat van isolatie. Vul dit ook aan met het type dak en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Specificeer uw wensen

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combi met ketel en zonne-energie? Benoem ook welke alternatieve energiesystemen er voorhanden zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op verstuur. Jij krijgt binnen een paar dagen een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Akersloot (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze subsidie is in 2017 extra gestimuleerd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Via RVO.nl treft u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle artikelen die beschreven staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen zo tussen de €500 tot wel €1450. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Akersloot

 • ReHeat B.V (Zonneboiler 3 personen RS3001-3 200L), vermogen 1920 [KW], €1306 subsidie.
 • Daikin (EKS(V)(H)26P/(V)(H)26Px4 -EHS(H)(X)(B)16P50B(**)DL), vermogen 328 [KW], €2530 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT PLUS – 300 – 2 KSF26), vermogen 1415 [KW], €962 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidieverstrekt de gemeente Castricum mogelijkerwijs een speciele lening. Surf naar www.castricum.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Akersloot aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? In zo’n scenario is zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (in het geval van een een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Akersloot!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie uit bijvoorbeeld de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!