Zonneboiler Bergen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Bergen? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bezuinigt grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. De installatie wordt opgebouwd door twee toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een buffervat voor warm tapwater. Aan de hand van onze tool lees jij toepasbare toelichtingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Bergen.

zonneboiler systeem installeren in 1861

 • Een zonneboiler is een populaire manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3200.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1900.
 • Een doorsnee gezin in Bergen Noord-Holland verbruikt 1670 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 10%. Dat komt overeen met mogelijk besparing van wel €105 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
Postcode1861
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€177

Een zonneboiler installateur in Bergen vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Bergen! Door gebruik te maken van onze tool tref je moeiteloos een competente installateur uit de buurt. Daarnaast bestaat er het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Bergen Noord-Holland. Of probeer kvinl.nl voor actuele overzichten met erkende installatiebedrijven in je omgeving. In onderstaande box ontdek jij nog wat adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijk systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook reviews en kleine lettertjes (certificaten). Onder andere VCA, Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt zonne-energie om water te verwarmen. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. D.m.v. het buizenstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor heet water (buffervat). Van november tot en met februari is de werking niet optimaal. Geen nood, dan springt de naverwarmer bij (standaard centrale verwarming).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze duurzame installatie zorgt voor het warme water en uiteraard centrale verwarming. Het systeem heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? In dat geval vult de CV-brander het gat op. In de basis toegepast door grote gezinnen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor families met een hoog warmwaterverbruik. Door lagere prijzen, hoge tegemoetkomingen, een interessante besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Bergen. Dit systeem rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn 2 – 5 m2 groot, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Natuurlijk moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor warm water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag zijn er installaties met het buffervat voor warm tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De meest recente kosten zonneboiler Bergen schommelen tussen de €2800 en €4200, met installatie. Dit milieuvriendelijke systeem gaat normaal gesproken mee voor gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs kan men berekenen met de aard van de zonnecollectoren, de eigenschappen van het voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een duurzaamheidssubsidie. Verderop tref je hierover meer info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hieronder bekijk jij voor enkele voorbeelden de totaalprijs en een schatting van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan stijgt het rendement. Een regulier huishouden verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. In de basis zeggen we: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €150 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatCollectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.700€55
100 liter2€2.800 – €3.050€95
200 liter2€3.100 – €4.000€130
300 liter3€4.550 – €5.150€160
zonneboiler-kopen-bergen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We vragen om jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Belangrijk, want zo weten we naar wie de betreffende informatie verstuurd kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is van belang om duidelijk te hebben hoeveel elektra & gas er in het huishouden gebruikt wordt. Met behulp van het energieverbruik kan het betreffende bedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Woningomschrijving

  Beschrijf de woning. Je kunt denken aan de omvang en welke isolatie er is aangebracht. Relevant is ook het type dak en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Geef aan welke CO-2 besparende producten er beschikbaar zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op de versturen-knop. Jij ontvangt binnen een paar dagen een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Bergen (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Dit werd in 2017 verhoogd. Elke huizenbezitter die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Op de site van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met toegewezen modellen. Alle modellen die beschreven staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies wisselen tussen de €450 tot €1325. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Bergen

 • Rivusol (Aquatel S300-6.0V), vermogen 2976 [KW], €2024 subsidie.
 • Daikin (EKS(V)(H)26P/(V)(H)26Px2 -EHS(H)(X)(B)08P50B(**)D), vermogen 1912 [KW], €1600 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT RAY S – 500 – 2 XRAY15), vermogen 2017 [KW], €1372 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling verstrekt de gemeente Bergen Noord-Holland mogelijkerwijs een speciele lening. Ga naar www.bergen-nh.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Bergen aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen echt een prima optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet jou van een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je stroomverbruik stijgt. Deze elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarnaast kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Bergen!

 • Warmtepomp: ontneemt energie door gebruik te maken van de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een klein gedeelte van een kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte in samenwerking met o.a. een industrieterrein. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!