Zonneboiler Bergen Noord-Holland

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Bergen Noord-Holland? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt grofweg de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product bestaat in de basis uit 2 zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water buffervat. Door gebruik te maken van onze vergelijker doorzoek jij veelzijdige gegevens die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Bergen Noord-Holland.

zonneboiler systeem installeren in 1931

 • Een zonneboiler is een slimme manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3700.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1550.
 • Een gemiddelde woning in Bergen Noord-Holland stookt 1670 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 11%. Dit betekent een potentiële besparing tot wel €55 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
Postcode1931
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Een zonneboiler installateur in Bergen Noord-Holland vergelijken

Meer dan de helft van onze energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies voor een erkende zonneboiler installateur in Bergen Noord-Holland! Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker bekijk je eenvoudig een vakbekwame installateur werkzaam in jouw omgeving. Of bezoek eens het speciale Energieloket van de gemeente Bergen Noord-Holland. Of ga naar kvinl.nl voor lijstjes met professionele installatiebedrijven uit jullie streek. Onderstaand vind je diverse aanbevelingen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Houd ook rekening met reviews en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Onder andere Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, KviNL, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zon als energiebron en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking is als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Aan de hand van het gesloten systeem wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water buffervat. In de winter is de werking niet optimaal. In dit scenario gebruikt het systeem de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product zorgt voor warm tapwater en uiteraard centrale verwarming. Dit systeem wordt gekenmerkt door een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? Dan heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de eerste plaats een rendabele oplossing voor grotere huishoudens met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor gezinnen met een hoog warmwater-gebruik. Dankzij aantrekkelijke prijzen, aantrekkelijke subsidie, de potentiële gasbesparing en gereduceerde CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Bergen Noord-Holland. Dit systeem kan je ook gebruiken samen met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Allereerst is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Ook is er nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit moment zijn er constructies met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Bergen Noord-Holland liggen tussen de €2925 en €3400, met installatie. Dit milieuvriendelijke product heeft een typische levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. Het tarief wordt vastgesteld door het type zonnecollectors, het volume van het voorraadvat, de montage en installatiekosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een stukje subsidie. Op deze pagina check je een nadere toelichting.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hieronder lees je voor een paar omstandigheden de totaalprijs en mogelijke besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Een regulier huishouden verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. Experts zeggen vaak: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Je komt uit op €160 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). De gasprijs stijgt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Vat inhoudAantal collectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.675€65
100 liter2€2.900 – €3.175€80
200 liter2€3.300 – €3.975€115
300 liter3€4.400 – €5.000€165
zonneboiler-kopen-bergen-noord-holland

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Dan weten wij ook naar wie de specificaties verstuurd kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is belangrijk om te weten hoeveel elektriciteit en gas je op dit moment verbruikt. Aan de hand van deze data kan de specialist inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf het huis

  Voer in wat voor type woning u bezit. Je kunt denken aan de grootte en de isolatiewaarden. Belangrijk daarbij is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie met zonnepanelen en ketel? Benoem ook welke duurzame warmtebronnen beschikbaar zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en klik op versturen. Jij krijgt binnen een week een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Bergen Noord-Holland (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze mogelijkheid is recent extra gestimuleerd. Iedere consument die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Op de site van RVO download u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle modellen die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen uiteen tussen de €475 tot €1700. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Bergen Noord-Holland

 • Nefit (SolarLine 3-300 II HotTop), vermogen 3041 [KW], €2068 subsidie.
 • Greenhill (sunwin 202), vermogen 1256 [KW], €854 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 1000L 1-24 HPC), vermogen 1839 [KW], €1251 subsidie.

Buiten de landelijke subsidie verschaft de gemeente Bergen Noord-Holland een speciale duurzaamheidslening of regeling. Surf naar www.bergen-nh.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Bergen Noord-Holland aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In zo’n scenario is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor de aansturing van de verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarbij zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Bergen Noord-Holland!

 • Warmtepomp: ontneemt energie uit bijvoorbeeld ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een afgebakende plek in huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. lokale industrie. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente