Zonneboiler Texel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Texel? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bezuinigt pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. De installatie bestaat uit 2 toepassingen: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker vind je veelzijdige details die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Texel.

zonneboiler systeem installeren in 1792

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2800.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1200.
 • Een doorsnee gezin in Texel gebruikt 1450 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 15%. Dat komt overeen met interessante besparing van +/- €55 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteTexel
Postcode1792
Netnummer0222 (+31222)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een zonneboiler installateur in Texel vergelijken

Het leeuwendeel van een doorsnee energiecontract (prijs) heeft te maken met gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en om water op te warmen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een professionele zonneboiler installateur in Texel! Via zonneboilerrevolutie.nl tref je moeiteloos een betrouwbare installateur die actief is in jouw plaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket, een initiatief van de gemeente Texel. Of bezoek Qbis.nl waar je een database treft met eerlijke installatiebedrijven uit de gemeente. Hierna achterhaal jij een aantal tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een goede zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op reviews en kleine lettertjes (certificaten). Dit zijn o.a. VCA, Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. D.m.v. zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Middels de leidingen pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de winter zal het systeem niet warm genoeg worden. In dat geval kan de naverwarmer dit compenseren (standaard centrale verwarming).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product wordt gebruikt voor je tapwaterbehoefte en natuurlijk een warm huis (CV). Dit systeem behelst een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? Dan is de CV-brander nodig. Met name eenvoudig toe te passen voor grote gezinnen met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor families die veel warm water uit de kraan halen. Door lage aanschafprijzen, ISDE subsidie, een interessante besparing en lagere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Texel. Deze setup is goed te combineren met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als randvoorwaarde moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat bedekt dus niet een heel dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Daarnaast plaatsen ze ook een voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er systemen met het voorraadvat voor heet water (buffervat) achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler maart 2024

De verwachte kosten zonneboiler Texel variëren tussen €2550 en €3150, waarbij installatie is inbegrepen. Dit duurzame systeem gaat normaal gesproken mee voor gewoonlijk 25 jaar. De feitelijke prijs wordt bepaald door de grootte van de zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat, en installatie + onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een royale subsidie. Hierna bekijk je een gedetailleerde omschrijving.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hieronder ontdek je voor een variatie aan situatiesde kostprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Uitgangspunt: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat komt neer op €150 op jaarbasis (gasprijzen maart 2024). In principe wordt gas nog duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGeschatte investering Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.600€45
100 liter2€2.900 – €3.125€100
200 liter2€3.175 – €3.850€110
300 liter3€4.500 – €5.300€195
zonneboiler-kopen-texel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Het betreft jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zodanig is het duidelijk naar wie verdere info verzonden moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is makkelijk om na te gaan hoeveel stroom & gas er op het adres wordt gebruikt. Door deze statistieken kan de expert een goed advies geven.

 3. Beschrijf de woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Bijvoorbeeld de grootte en leeftijd woning / mate van isolatie. Interessant is ook wat voor dak het huis heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Specificeer uw wensen

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Geef aan welke alternatieve energiesystemen er in jouw huis staan (denk aan een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op verstuur. Jij krijgt binnen een paar dagen een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Texel (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze subsidie is twee jaar geleden verder verruimd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Op de website van RVO download u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle artikelen die beschreven staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen al gauw op van €825 tot €1625. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Texel

 • Solarbayer (Premium Plus 2.86 AL – Paket 2 + SKL 400), vermogen 2259 [KW], €1536 subsidie.
 • Vaillant (VPS 300 VPM 20 4 x VFK 155 H), vermogen 3301 [KW], €2245 subsidie.
 • ReHeat B.V (Zonneboiler 4 personen – 300L 2-24 HPC), vermogen 2303 [KW], €1566 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau verschaft de gemeente Texel een groene lening of kleine subsidie. Zie www.texel.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Texel aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In een dergelijke situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor de aansturing van de verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Tevens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Texel!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte via bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. productiebedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente