Zonneboiler De Koog

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in De Koog? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bezuinigt ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door 2 onderdelen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Middels de zonneboiler-vergelijker vind jij toepasbare raadgeving die van pas komen bij een zonneboiler kopen in De Koog.

zonneboiler systeem installeren in 1796

 • Een zonneboiler is een ideale manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4600.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1200.
 • Een standaard woning in Texel verbruikt 1450 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 11%. Dit draait uit op een leuke kostenbesparing van wel €150 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteTexel
Postcode1796
Netnummer0222 (+31222)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een zonneboiler installateur in De Koog vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies voor een goede zonneboiler installateur in De Koog! Door middel van onze tool achterhaal je simpel en snel een competente installateur die werkt in jullie regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Texel. Of ga naar echteinstallateur.nl voor lijstjes met eerlijke installatiebedrijven uit jullie streek. Onderstaand vind jij belangrijke zaken.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Zo’n systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Check ook op ervaringen van anderen en voorwaarden (keurmerken). Denk aan Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Middels het modulaire systeem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat. Wanneer de zon amper schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Geen nood, dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie draagt zorg voor het warme water en natuurlijk een warm huis (CV). Deze duurzame installatie houdt in: geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? In dat geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bovenal toepasbaar op grote gezinnen die beschikken over vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor woningen die relatief veel warm water gebruiken. Dankzij lagere prijzen, RVO subsidie, een interessante besparing en minder uitstoot van CO-2 kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in De Koog. Zo’n systeem kan je ook gebruiken samen met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de basis is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors variëren van 3 tot 6 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Uiteraard heb je ruimte nodig voor het buffervat voor warm tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Op dit moment zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor warm water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De kosten zonneboiler De Koog fluctueren tussen de €2875 en €3150, met montage. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een geschatte levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De feitelijke prijs komt tot stand door de hoeveelheid zonnecollectoren, de omvang vanhet voorraadvat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op onze website bekijk je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende schema lees je voor een aantal scenario’sde kostprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe interessanter de besparing. Ga uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Experts zeggen vaak: een gezin van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €160 op jaarbasis (gasprijs mei 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenRealistische kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.700€70
100 liter2€2.900 – €3.175€85
200 liter2€3.200 – €3.800€110
300 liter3€4.600 – €5.150€150
zonneboiler-kopen-de-koog

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Denk aan naam, e-mailadres en adresgegevens. Dan is het helder naar wie de productinfo verzonden mag worden. Wat volgt is een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is makkelijk om onderzoek te doen naar hoeveel stroom & gas er verbruikt wordt. Door deze data kan het installatiebedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huisomschrijving

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Van belang zijn de omvang en wat er aan isolatie is gedaan. Goed om te noemen is ook aan te geven wat voor dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Geef aan welke andere systemen beschikbaar zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en klik op versturen. U krijgt binnen afzienbare tijd een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in De Koog (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 uitgebreid. Iedere woningeigenaar die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Op RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met alle merken en modellen. Alle merken die benoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies lopen al gauw op van €775 tot €1175. Let op de volgende regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in De Koog

 • Rivusol (Aquatel S150-30T), vermogen 1921 [KW], €1306 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 200 PAWT), vermogen 1583 [KW], €1076 subsidie.
 • ReHeat B.V. (EDSI boiler 1-24CPC met spiegel), vermogen 1865 [KW], €1268 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO levert de gemeente Texel wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bekijk www.texel.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte De Koog aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Op dat moment is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Je stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Mogelijk kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in De Koog!

 • De warmtepomp: wint warmte a.d.h.v. de directe omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je stookt op houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in de kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte in samenwerking met bijv. een fabriek. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!