Zonneboiler Huisduinen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Huisduinen? Middels een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt circa de helft van de energiekosten voor warm water. Het systeem komt tot stand door twee delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Met behulp van onze tool bekijk je bruikbare details aangaande een zonneboiler kopen in Huisduinen.

zonneboiler systeem installeren in 1789

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3900.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1200.
 • Een alledaags gezin in Den Helder stookt 1230 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 14%. Concreet: een aantrekkelijke kostenbesparing tot €140 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDen Helder
Postcode1789
Netnummer0223 (+31223)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Een zonneboiler installateur in Huisduinen vergelijken

Het grootste deel van onze energiekosten is puur gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies altijd een betrouwbare zonneboiler installateur in Huisduinen! Door middel van onze vergelijker achterhaal je snel een competente installateur uit de omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Den Helder. Of bezoek Qbis.nl of Kvinl.nl voor actuele overzichten met eerlijke installateurs in de regio. In de volgende paragraaf tref jij een aantal tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Bekijk ook referenties en eventuele keurmerken. Denk aan KviNL, Zonnekeur, VCA, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt zonne-energie om water te verwarmen. De werking van het systeem: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door middel van het buizenstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de koudere maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de gasketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze installatie kan gebruikt worden voor het warme water en de centrale verwarming. Deze installatie bestaat uit zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? Dan kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bijzonder interessant voor huishoudens van minimaal 4 mensen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor gezinnen die veel warm water uit de kraan halen. Vanwege interessante aanschafprijzen, RVO subsidie, een interessante besparing en beperkte CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Huisduinen. Een zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Uiteraard moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. In aanvulling daarop plaatsen ze ook het voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. In juli 2024 zijn er oplossingen het voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De meest recente kosten zonneboiler Huisduinen schommelen tussen de €2400 en €4050, met montage. Het product heeft een geschatte levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De prijs komt tot stand door het aantal zonnecollectors, de omvang vanhet buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een stukje subsidie. In het volgende kopje lees jij een nadere toelichting.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hieronder bekijk jij voor een aantal voorbeeldsituaties de kostprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. We hanteren standaard: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit komt neer op €55 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). Het gastarief gaat toenemen, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatAantal collectorenRealistische kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.625€50
100 liter2€2.750 – €3.125€85
200 liter2€3.150 – €3.900€135
300 liter3€4.550 – €5.350€180
zonneboiler-kopen-huisduinen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Denk aan naam, e-mailadres en adresgegevens. Hierdoor komen wij erachter naar wie de benodigde info toegezonden zal worden. Wat volgt is een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is nodig om duidelijk te hebben hoeveel elektra + gas je op dit moment verbruikt. Geholpen door deze info kan de deskundige een goed advies geven.

 3. Type huis

  Wat voor soort huis heeft u. Wat belangrijk is zijn de inhoud en de staat van de isolatie. Belangrijk daarbij is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat moet er exact voor installatie komen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Vertel ook welke duurzame energiebronnen er in de woning zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op de versturen-knop. U krijgt binnen een week een complete offerte via een zonneboiler monteur in Huisduinen (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd jaren geleden verbreed. Elke bewoner die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Op RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met beschikbare modellen. Alle producten die worden genoemd zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies variëren van €800 tot €1175. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de betaling is door jou gedaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Huisduinen

 • Energetyka Solarna ENSOL sp. z o.o. (Solar set 200L 1xES2V/2,65S), vermogen 1002 [KW], €681 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 150 BSV), vermogen 1200 [KW], €816 subsidie.
 • Rivusol (Radiant S500/2-7,5V), vermogen 3275 [KW], €2227 subsidie.

Afgezien van de genoemde ISDE-subsidieverschaft de gemeente Den Helder een speciale duurzaamheidslening of regeling. Check www.denhelder.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Huisduinen aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb je genoeg dakoppervlak? In dat geval is zonneboiler + zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Ook vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Huisduinen!

 • De warmtepomp: ontneemt energie via de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte wordt geleverd door bijv. lokale industrie. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!