Zonneboiler Den Helder

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Den Helder? Door middel van een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product komt tot stand door twee zaken: de zonnecollector en een warm-water buffervat. Met behulp van deze pagina vind je actuele raadgeving die helpen bij een zonneboiler kopen in Den Helder.

zonneboiler systeem installeren in 1781

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4800.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1550.
 • Een gemiddeld huishouden in Den Helder verbruikt 1230 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 12%. Dit mondt uit in een forse besparing van wel €105 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDen Helder
Postcode1781
Netnummer0223 (+31223)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Een zonneboiler installateur in Den Helder vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door ons gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom gedoe, en ga in zee met een goede zonneboiler installateur in Den Helder! Middels deze website check je moeiteloos een erkende installateur werkzaam in jouw omgeving. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Den Helder. Of bezoek Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met erkende installateurs in de buurt. Verderop lees je een aantal tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om reviews en eventuele keurmerken. Je kunt denken aan Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt zonne-energie om warm tapwater te realiseren. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de warmte van de zon kan het wel 90 graden worden. Via de leidingen wordt de hitte overgebracht op het buffervat voor warm tapwater. In de herfst en winter wordt het water niet warm genoeg. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (de HR-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Deze zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie is geschikt voor warm tapwater en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame systeem wordt gevormd door een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? In die situatie regelt de CV-brander de rest. Voornamelijk toepasbaar op grote gezinnen die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor gezinnen met een hoog warmwaterverbruik. Wegens dalende prijzen, ISDE subsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Den Helder. Dit apparaat kan nog duurzamer zijn i.c.m. een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Allereerst moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Uiteraard hebben we nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er installaties met een voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De huidige kosten zonneboiler Den Helder vinden we terug ergens tussen de €2775 en €3450, met montage. Dit product heeft een levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het totale kostenplaatje wordt bepaald door het type zonnecollectors, het volume van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een stukje subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl lees jij uitgebreide info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende overzicht bekijk jij voor een paar scenario’sde geschatte kosten en mogelijke besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan wordt de investering rendabeler. Een regulier huishouden verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. We hanteren standaard: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €155 per jaar (energieprijzen juli 2024). Het gastarief gaat toenemen, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenRealistische kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.500€45
100 liter2€2.850 – €3.050€75
200 liter2€3.125 – €3.975€140
300 liter3€4.425 – €5.050€185
zonneboiler-kopen-den-helder

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  We vragen om jouw adres, naam en contactgegevens. Zo is het helder naar wie de info verstuurd moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is van belang om een indicatie te hebben van hoeveel elektriciteit en gas de woning per jaar verbruikt. Door deze gegevens kan de specialist een voorstel op maat bieden.

 3. Woningtypering

  Benoem kenmerken van uw woning. Denk aan de inhoud en wat er aan isolatie is gedaan. Vergeet ook niet aan te geven wat voor dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat moet er exact voor installatie komen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Schets tevens welke alternatieve energiesystemen er in de woning zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op de versturen-knop. Er volgt binnen een week een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Den Helder (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze tegemoetkoming werd in 2017 verder verruimd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Op de site van RVO is een apparatenlijst te vinden met alle merken en modellen. Alle installaties die beschreven staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen al gauw op van €575 tot €1225. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Den Helder

 • Nefit (Zonneboiler-cv-combipakket Trendline HRC30 CW6 II), vermogen 2704 [KW], €1839 subsidie.
 • 123-Kaminofen (3CPC18 + FKS 600 A), vermogen 3588 [KW], €2440 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 750L 2-24 HPC), vermogen 2350 [KW], €1598 subsidie.

In aanvulling op de reeds besproken subsidieregeling biedt de gemeente Den Helder een groene lening of kleine subsidie. Ga naar www.denhelder.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Den Helder aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In dat geval is zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet jou van een verwarmde woning (bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt wel meer stroom. Je elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Tevens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Den Helder!

 • Warmtepomp: haalt warmte uit bijv. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifiek gebied in de woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. een industrieterrein. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente