Zonneboiler Langedijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Langedijk? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bespaart pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame product wordt gevormd door 2 delen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een voorraadvat voor warm water. Via onze tool lees jij waardevolle raadgeving die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Langedijk.

zonneboiler systeem installeren in 1722

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4100.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1300.
 • Een doorsnee gezin in Langedijk verbruikt 1500 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 12%. Dit draait uit op een leuke kostenbesparing van wel €55 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteLangedijk
Postcode1722
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Een zonneboiler installateur in Langedijk vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een geschikte zonneboiler installateur in Langedijk! D.m.v. deze pagina bekijk je gemakkelijk een competente installateur die werkt in jullie regio. Informeer ook eens bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Langedijk. Of surf naar kvinl.nl voor informatie over betrouwbare installatiebedrijven uit jullie streek. Bijgaand lees je een aantal tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Kijk goed na referenties en certificaten en keurmerken. Zoals bijv. KviNL, Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt zonne-energie en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de warmte van de zon wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Gebruikmakend van het buizenstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In koude maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan springt de naverwarmer bij (meestal de CV-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. De installatie zorgt voor warm tapwater (douche, keuken) en een warme woning. De installatie behelst geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Een periode met weinig zonlicht? In die situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de basis aantrekkelijk voor grotere huizen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor families die veel warm water uit de kraan halen. Door o.a. lagere prijzen, hoge subsidies, een betaalbare energienota en minder uitstoot van CO-2 dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Langedijk. Een zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als randvoorwaarde moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) variëren van 3 tot 6 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Uiteraard moet er ruimte zijn voor het voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De huidige kosten zonneboiler Langedijk zitten gemiddeld tussen €2475 en €4300, met monteren & installeren. Dit product gaat normaal gesproken mee voor om en nabij de 25 jaar. De feitelijke prijs wordt gebudgetteerd middels de grootte van de zonnecollectors, de specificaties van het buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een duurzaamheidssubsidie. Op deze pagina bekijk jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In onderstaande lijst tref je voor diverse mogelijkheden de totaalprijs en een schatting van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe korter de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Uitgangspunt: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Je komt uit op €140 per 12 maanden (gasprijzen april 2024). Het gastarief gaat toenemen, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.200 – €2.500€40
100 liter2€2.950 – €3.150€80
200 liter2€3.225 – €3.825€125
300 liter3€4.600 – €5.200€165
zonneboiler-kopen-langedijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Het betreft naam, adres + contactgegevens. Daarmee weten wij ook naar wie de info aangeleverd moet worden. Je ontvangt een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is nodig om boven water te krijgen hoeveel elektriciteit + gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Via het verbruik kan de installateur inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf de woning

  Verstel details over uw huis. Bijvoorbeeld woonoppervlak en welke isolatie er is aangebracht. Interessant is ook wat voor soort dak de woning heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of eerder een combiketel inclusief zonnepanelen? Vertel ook welke CO-2 besparende producten er eventueel al zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur het formulier. Je ontvangt binnen een week een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Langedijk (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd jaren geleden verder verruimd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform staat een database / apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle artikelen die daarin genoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €725 tot €1050. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Langedijk

 • Hetzonneboilerhuis (set 60 + HYG1.1000 okoline-profi), vermogen 3565 [KW], €2424 subsidie.
 • SolarTech International B.V. (MEP-S9 HT200), vermogen 634 [KW], €431 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 2-30 HPC), vermogen 3538 [KW], €2406 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidieverschaft de gemeente Langedijk mogelijkerwijs een speciele lening. Check www.gemeentelangedijk.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Langedijk aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In deze situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarnaast vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Langedijk!

 • Warmtepomp: ontneemt energie uit bijv. de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. een fabriek. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente