Zonneboiler Koedijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Koedijk? Middels een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bespaart circa de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame product komt tot stand door 2 toepassingen: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. Aan de hand van deze pagina ontdek jij omvangrijke toelichtingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Koedijk.

zonneboiler systeem installeren in 1832

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3900.
 • Subsidies lopen op tot wel €950.
 • Een alledaags gezin in Langedijk verbruikt 1500 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 18%. Dit mondt uit in een interessante besparing van +/- €135 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteLangedijk
Postcode1832
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Een zonneboiler installateur in Koedijk vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies altijd een goede zonneboiler installateur in Koedijk! Dankzij onze website achterhaal je moeiteloos een professionele installateur die werkt in jullie regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket gemeente Langedijk. Of klik door naar Qbis.nl of Kvinl.nl waar je een database treft met erkende installateurs in je omgeving. Verderop achterhaal jij diverse aanbevelingen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Check ook op reviews en kleine lettertjes (certificaten). Denk aan Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt warmte uit zonlicht om water te verwarmen. De werking van het systeem: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de warmte van de zon kan het wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het buizensysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat. In de winter zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan springt de naverwarmer bij (meestal de CV-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit duurzame product zorgt voor heet water in huis en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame product wordt gekenmerkt door een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er maar weinig zonlicht? Op deze momenten kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Vooral toegepast door huishoudens van minimaal 4 mensen die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor woningen die veel warm water gebruiken. Wegens aantrekkelijke prijzen, RVO subsidie, een lagere energierekening en lagere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Koedijk. Deze oplossing werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als randvoorwaarde moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Verder moet je rekening houden met een warm-water buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Op dit ogenblik zijn er oplossingen het buffervat voor warm tapwater achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De geschatte kosten zonneboiler Koedijk zitten gemiddeld tussen €2975 en €3150, met montage. Het product kan worden gebruik voor een periode van om en nabij de 25 jaar. De feitelijke prijs komt tot stand door het aantal zonnecollectors, het volume van het buffervat t.b.v. verwarmd water, de plaatsingskosten en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een tegemoetkoming vanuit de overheid. Hierna lees je een nadere toelichting.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder check je voor een aantal mogelijkheden de kosten en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water je verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. We hanteren standaard: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €100 per jaar (gasprijzen juli 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.650€60
100 liter2€2.950 – €3.200€100
200 liter2€3.125 – €3.875€110
300 liter3€4.400 – €5.250€165
zonneboiler-kopen-koedijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Het betreft naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zo komen wij erachter naar wie verdere info verstuurd mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is nodig om inzicht te hebben in hoeveel elektriciteit & gas er op het adres wordt gebruikt. Middels deze info kan de vakman een goed advies geven.

 3. Type woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Bijvoorbeeld aantal kamers en of de woning goed geïsoleerd is. Interessant is ook het type dak en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat moet er exact voor installatie komen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie met zonnepanelen en ketel? Beschrijf ook welke milieuvriendelijke oplossingen er beschikbaar zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur het formulier. Er volgt z.s.m. een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Koedijk (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze werd jaren geleden verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Via RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met beschikbare modellen. Alle merken die benoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies variëren van €625 tot €1050. Let op de volgende regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Koedijk

 • Rivusol (Aquatel S300-50T), vermogen 2294 [KW], €1560 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 500 PAWT), vermogen 2356 [KW], €1602 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT ECLIPSE 2 – 500 – 2 ECLIPSE), vermogen 1144 [KW], €778 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling hanteert de gemeente Langedijk mogelijkerwijs een speciele lening. Ga naar www.gemeentelangedijk.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Koedijk aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler echt een prima optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt wel meer stroom. Elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Koedijk!

 • Een warmtepomp: haalt energie uit bijvoorbeeld bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je stookt op houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifiek gebied in de woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte in samenwerking met lokale industrie. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!