Zonneboiler Den Hoorn

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Den Hoorn? Dankzij het zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem wordt opgebouwd door twee delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Aan de hand van onze vergelijker ontdek jij veelzijdige gegevens die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Den Hoorn.

zonneboiler systeem installeren in 1797

 • Een zonneboiler is perfect om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4200.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1100.
 • Een alledaags gezin in Texel verbruikt 1450 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 18%. Dit mondt uit in een leuke kostenbesparing van wel €105 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteTexel
Postcode1797
Netnummer0222 (+31222)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een zonneboiler installateur in Den Hoorn vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm tapwater. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en selecteer een goede zonneboiler installateur in Den Hoorn! Door middel van deze website achterhaal je snel een betrouwbare installateur uit de omgeving. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Texel. Of check de website Qbis.nl voor actuele overzichten met eerlijke installatiebedrijven in de buurt. In de volgende paragraaf ontdek je diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Check ook op reviews en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bijvoorbeeld Solar Keymark, Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om warm tapwater te realiseren. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Aan de hand van de leidingen pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In het najaar wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de HR-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit product zorgt voor het warme water en natuurlijk een warm huis (CV). Deze milieuvriendelijke installatie behelst zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? In zo’n geval is de CV-brander nodig. Bovenal interessant voor grote woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor consumenten met een hoog warmwaterverbruik. Door aantrekkelijke prijzen, hoge subsidies, een significante afname van het gasverbruik en minder uitstoot van CO-2 willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Den Hoorn. Dit apparaat kan nog duurzamer zijn i.c.m. een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de basis is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat valt dus best wel mee. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Uiteraard heb je ruimte nodig voor een warm-water buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. In juni 2024 zijn er voorbeelden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De kosten zonneboiler Den Hoorn vinden we terug ergens tussen de €2550 en €4100, met monteren & installeren. Dit systeem kan worden gebruik voor een periode van ongeveer 25 jaar. De prijs wordt vastgesteld door het type zonnecollectors, de omvang vaneen warm-water buffervat, de montage en installatiekosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een interessante subsidie. Hierna tref je een nadere toelichting.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hieronder tref je voor verscheide scenario’sde geschatte kosten en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water je verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. Uitgangspunt: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €60 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). De gasprijs stijgt, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatAantal collectorenRealistische kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.650€60
100 liter2€2.750 – €3.150€105
200 liter2€3.225 – €3.900€135
300 liter3€4.500 – €5.150€160
zonneboiler-kopen-den-hoorn

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Relevant zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Zo is het voor ons duidelijk naar wie de specificaties toegezonden moet worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om onderzoek te doen naar hoeveel stroom en gas er verbruikt wordt. Op basis van deze info kan de installateur een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningomschrijving

  Definieer uw woning eigenschappen. Denk aan leefruimte (m2) en staat van isolatie. Goed om te noemen is ook wat voor soort dak de woning heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat heb je precies in gedachten? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie met zonnepanelen en ketel? Beschrijf ook welke duurzame energiebronnen er in de woning zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op verstuur. U krijgt binnen een week een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Den Hoorn (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd twee jaar geleden extra gestimuleerd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, komt in aanmerking. Op RVO.nl staat een database / apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle merken op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies wisselen tussen de €875 tot wel €1275. Let op de volgende regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Den Hoorn

 • Rivusol (Aquatel S200-30T), vermogen 1941 [KW], €1320 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 250 PAWT), vermogen 1873 [KW], €1274 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT ECLIPSE 2 – 200 – 1 ECLIPSE), vermogen 699 [KW], €475 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau geeft de gemeente Texel mogelijkerwijs een speciele lening. Surf naar www.texel.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Den Hoorn aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In dat geval de zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt meer kWh stroom. Stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Den Hoorn!

 • Warmtepomp: genereert warmte uit onder andere ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je stookt op houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Toevoer restwarmte uit processen van plaatselijke bedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!