Zonneboiler De Waal

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in De Waal? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. De installatie wordt gekenmerkt door 2 zaken: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water buffervat. Door middel van onze website doorzoek jij omvangrijke details aangaande een zonneboiler kopen in De Waal.

zonneboiler systeem installeren in 1793

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3100.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1350.
 • Een gemiddelde woning in Texel verbruikt 1450 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 14%. Dit betekent een aantrekkelijke kostenbesparing tot €130 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteTexel
Postcode1793
Netnummer0222 (+31222)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een zonneboiler installateur in De Waal vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies voor een betrouwbare zonneboiler installateur in De Waal! Aan de hand van onze website achterhaal je simpel en snel een geschikte installateur uit de buurt. Daarnaast bestaat er het Energieloket in de gemeente Texel. Of bezoek de website kvinl.nl voor een overzicht met erkende installatiebedrijven in de buurt. Onderstaand tref jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijke installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Wees scherp op recensies en certificering. Je kunt denken aan Zonnekeur, VCA, KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zonnewarmte om water op te warmen. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Via warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Aan de hand van het leidingstelsel wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de herfst en winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In zo’n geval biedt de naverwarmer ondersteuning (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit duurzame product kan benut worden voor je watervoorziening en de verwarming van de woning. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? In dat geval springt de CV-brander bij. Vooral aantrekkelijk voor grotere huizen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huizen met een grote vraag naar warm water. Als gevolg van interessante aanschafprijzen, hoge subsidies, een interessante besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in De Waal. Dit systeem rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als randvoorwaarde heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Ook hebben we nog het buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag zijn er oplossingen het buffervat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De meest recente kosten zonneboiler De Waal variëren tussen €2575 en €3200, met montage. Deze installatie gaat normaal gesproken mee voor doorgaans 23 tot 27 jaar. Het totale kostenplaatje is gebaseerd op de zonnecollector specificaties, de capaciteit van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, de montage en installatiekosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een stukje subsidie. Hierna check jij hierover meer info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave bekijk je voor verscheide voorbeeldsituaties de investering en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan wordt de investering rendabeler. Een doorsnee gezin verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). In principe is het zo: een familie met 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Je komt uit op €145 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). Het gastarief gaat toenemen, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGeschatte kosten Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.300 – €2.625€70
100 liter2€2.875 – €3.175€105
200 liter2€3.250 – €3.800€115
300 liter3€4.475 – €5.200€155
zonneboiler-kopen-de-waal

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dit zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Zodanig is het duidelijk naar wie de productinfo toegezonden kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is handig om onderzoek te doen naar hoeveel gas + stroomde woning per jaar verbruikt. Met deze statistieken kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Type woning

  Beschrijf uw huis. Het betreft woonoppervlak en de mate van isolatie. Vergeet ook niet het dak (plat of schuin) te omschrijven en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Schets tevens welke duurzame energiebronnen er in de woning zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en klik op versturen. U krijgt snel een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in De Waal (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze subsidie werd jaren geleden extra gestimuleerd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, komt in aanmerking. Op de site van RVO download u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle merken die daarin genoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies lopen al gauw op van €675 tot wel €1625. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en het adres komt overeen met de factuur
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in De Waal

 • Rivusol (Aquatel S150-20T), vermogen 1465 [KW], €996 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 500 BSV), vermogen 2309 [KW], €1570 subsidie.
 • Daikin (EKHWP500B + 2xEKSH26P (D)), vermogen 1820 [KW], €1538 subsidie.

In aanvulling op de interessante ISDE-regeling verschaft de gemeente Texel mogelijkerwijs een speciele lening. Doorzoek www.texel.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte De Waal aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb je genoeg dakoppervlak? Op dat moment is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt meer kWh stroom. De elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Ook zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in De Waal!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte middels bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van plaatselijke bedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!