Zonneboiler Den Burg

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Den Burg? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bespaart circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame product wordt opgebouwd door 2 delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een buffervat voor warm tapwater. Dankzij deze pagina tref jij toepasbare adviezen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Den Burg.

zonneboiler systeem installeren in 1791

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf warm water te produceren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4400.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1400.
 • Een gemiddeld gezin in Texel verbruikt 1450 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 18%. Dit houdt in een interessante besparing van +/- €145 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteTexel
Postcode1791
Netnummer0222 (+31222)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een zonneboiler installateur in Den Burg vergelijken

Een steeds groter deel van onze energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en om water op te warmen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en selecteer een professionele zonneboiler installateur in Den Burg! Met behulp van onze website ontdek je gemakkelijk een competente installateur in jouw eigen regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket in de gemeente Texel. Of benader de website echteinstallateur.nl voor informatie over betrouwbare installatiebedrijven uit de buurt. Bijgaand vind jij nog wat adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met recensies en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Onder andere Sterkin, VCA, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om warm tapwater te realiseren. Dit werkt als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Gebruikmakend van de leidingen pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor warm water. In de koudere maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dat geval gebruikt het systeem de naverwarmer (de HR-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem kan benut worden voor het warme water en een warme woning. Het product bevat o.a. zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? In een dergelijke situatie is de CV-brander nodig. Bovenal relevant voor gezinnen met 4 personen of meer die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor mensen die relatief veel warm water gebruiken. Als gevolg van lage winkelprijzen, RVO subsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Den Burg. Een zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Uiteraard moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat valt dus best wel mee. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. In aanvulling daarop heb je ruimte nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er systemen met het voorraadvat voor warm water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De recente kosten zonneboiler Den Burg fluctueren tussen de €2400 en €4450, inclusief plaatsing. Dit duurzame systeem gaat normaal gesproken mee voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De totaalprijs wordt vastgesteld door de hoeveelheid zonnecollectoren, het volume van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten van het installatiebedrijf. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een stukje subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl ontdek jij hoe dit precies zit.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hieronder vind je voor een aantal voorbeelden de totaalprijs en een schatting van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe korter de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Vuistregel: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is plus minus €150 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). Het gastarief gaat toenemen, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenRealistische kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.300 – €2.500€60
100 liter2€2.900 – €3.125€80
200 liter2€3.200 – €3.900€140
300 liter3€4.525 – €5.000€195
zonneboiler-kopen-den-burg

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Belangrijk zijn naam, adres + contactgegevens. Zodanig is het duidelijk naar wie de productinfo toegezonden moet worden. Je ontvangt een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is noodzakelijk om te weten hoeveel gas en stroomer op het adres wordt gebruikt. Op basis van deze informatie kan de expert een goed advies geven.

 3. Huisomschrijving

  Benoem kenmerken van uw woning. Het betreft woonoppervlakte in m2 en de mate van isolatie. Goed om te noemen is ook wat voor soort dak de woning heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over welke milieuvriendelijke oplossingen er aanwezig zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en dien de aanvraag definitief in. Jij krijgt binnen een week een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Den Burg (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Dit is recentelijk verbreed. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Op de site van RVO treft u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle types die beschreven staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies variëren van €975 tot wel €1350. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Den Burg

 • Energetyka Solarna ENSOL sp. z o.o. (Solar set 300L 2xES2V/2,65S), vermogen 1761 [KW], €1197 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 200 BSV), vermogen 1512 [KW], €1028 subsidie.
 • Daikin (EKHWP500PB + 2xEKSH26P (D)), vermogen 1827 [KW], €1542 subsidie.

In aanvulling op de landelijke subsidie biedt de gemeente Texel wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bekijk www.texel.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Den Burg aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Op dat moment zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Den Burg!

 • Warmtepomp: onttrekt energie uit bijvoorbeeld bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. een fabriek. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!