Zonneboiler Westerland

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Westerland? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke product bestaat uit twee delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water buffervat. Met behulp van onze vergelijker ontdek jij toepasbare details die helpen bij een zonneboiler kopen in Westerland.

zonneboiler systeem installeren in 1778

 • Een zonneboiler is een slimme manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3600.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1200.
 • Een gemiddelde woning in Hollands Kroon stookt 1450 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 20%. Oftewel, een aantrekkelijke kostenbesparing tot €125 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1778
Netnummer0227 (+31227)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een zonneboiler installateur in Westerland vergelijken

Het leeuwendeel van van onze maandelijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en om water op te warmen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga in zee met een geschikte zonneboiler installateur in Westerland! D.m.v. deze pagina achterhaal je eenvoudig een betrouwbare installateur werkzaam in jouw omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket, een initiatief van de gemeente Hollands Kroon. Of probeer de website echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met vakbekwame installatiebedrijven uit jullie streek. In onderstaande box ontdek je verschillende tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Kijk goed na beoordelingen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bekijk eens KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de warmte van de zon en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Door het leidingstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat. In de winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dit scenario is er de naverwarmer (de HR-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Deze zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. De installatie voorziet in jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). De installatie heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? Dan vult de CV-brander het gat op. Zeker toegepast door bovengemiddelde woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens die veel warm water gebruiken. Als gevolg van lagere prijzen, aanlokkelijke subsidies, een lagere energierekening en lagere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Westerland. De (zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Verder moet er ruimte zijn voor het buffervat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Hedendaags zijn er constructies met een warm-water voorraad buffersysteem achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De huidige kosten zonneboiler Westerland schommelen tussen de €2875 en €3050, inclusief installeren. Dit duurzame product heeft een levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, de eigenschappen van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een interessante subsidie. Op onze website check je uitgebreide info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor een paar voorbeelden de geschatte prijs en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan stijgt het rendement. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Vuistregel: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €85 op jaarbasis (gasprijs juli 2024). De gasprijs stijgt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Vat inhoudAantal collectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.525€40
100 liter2€2.825 – €3.050€80
200 liter2€3.150 – €3.950€130
300 liter3€4.575 – €5.300€160
zonneboiler-kopen-westerland

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Relevant zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Daarmee weten wij ook naar wie de betreffende informatie toegezonden moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is makkelijk om boven water te krijgen hoeveel stroom + gas je op dit moment verbruikt. Met behulp van deze statistieken kan de vakman een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf het huis

  Wat voor soort huis heeft u. Denk aan woonoppervlak en staat van isolatie. Vul dit ook aan met te benoemen wat voor soort dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie met zonnepanelen en ketel? Schets tevens welke alternatieve energiesystemen er eventueel al zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur het formulier. Jij ontvangt binnen een paar dagen een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Westerland (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze subsidie is 2 jaar geleden extra gestimuleerd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, heeft hier recht op. Op de website van RVO staat een database / apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle merken die worden genoemd bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen uiteen tussen de €575 tot wel €1400. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Westerland

 • Energetyka Solarna ENSOL sp. z o.o. (Solar set 500L 5xEM1V/2,0S), vermogen 2876 [KW], €1956 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 150 BSH), vermogen 1198 [KW], €815 subsidie.
 • Rivusol (Radiant S500/2-80T), vermogen 3737 [KW], €2541 subsidie.

Naast de landelijke subsidie faciliteert de gemeente Hollands Kroon een speciale lokale tegemoetkoming. Ga naar www.hollandskroon.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Westerland aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is je dak groot genoeg? In deze situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor de aansturing van de verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Eveneens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Westerland!

 • Een warmtepomp: genereert warmte middels ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een klein gedeelte van een kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. productiebedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!