Zonneboiler Slootdorp

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Slootdorp? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie wordt gevormd door twee zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water buffervat. Geholpen door deze pagina tref jij samengestelde details die helpen bij een zonneboiler kopen in Slootdorp.

zonneboiler systeem installeren in 1774

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om zelf warm water te produceren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3200.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1600.
 • Een doorsnee gezin in Hollands Kroon verbruikt 1450 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 14%. Dit betekent een aantrekkelijke kostenbesparing tot €80 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1774
Netnummer0227 (+31227)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een zonneboiler installateur in Slootdorp vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom gedoe, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in Slootdorp! Via zonneboilerrevolutie.nl vind je verrassend eenvoudig een goede installateur die actief is in jouw plaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Hollands Kroon. Of check de website echteinstallateur.nl voor een database met eerlijke installateurs in je omgeving. Bijgaand ontdek jij nog wat adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een goede zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Vraag ook om beoordelingen en relevante keurmerken. Onder andere VCA, Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van warmte van het zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door warme lucht (zon) kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Middels het gesloten systeem wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat. In het najaar is de werking niet optimaal. Geen nood, dan biedt de naverwarmer ondersteuning (gasgestookte ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Deze zonneboiler combiketel is een handige combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. De installatie regelt jouw sanitaire water en verwarming (CV-installatie). Dit product bevat o.a. een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? Op dat moment heb je de (ingebouwde) CV-brander. Zeker toegepast door bovengemiddelde woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor woningen met een hoog warmwater-gebruik. Als gevolg van dalende prijzen, hoge tegemoetkomingen, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Slootdorp. Dit apparaat is goed te combineren met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Allereerst heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, ze bedekken dus niet het hele dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Verder is er nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor het buffervat t.b.v. verwarmd water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De meest recente kosten zonneboiler Slootdorp zitten gemiddeld tussen €2425 en €4300, inclusief plaatsing. Dit product kan worden gebruik voor gewoonlijk 25 jaar. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de zonnecollector specificaties, de omvang vanhet voorraadvat voor warm water, en installatie + onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een duurzaamheidssubsidie. Verderop ontdek je een gedetailleerde omschrijving.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave tref jij voor een paar voorbeeldsituaties de kostprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe meer je netto gaat besparen. Gemiddeld gezien is het verbruik om en nabij de 50 liter p.p. Uitgangspunt: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is plus minus €85 per 12 maanden (gasprijzen april 2024). Gas wordt duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.675€60
100 liter2€2.750 – €3.050€90
200 liter2€3.100 – €3.975€125
300 liter3€4.600 – €5.300€190
zonneboiler-kopen-slootdorp

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Denk aan naam, e-mailadres en adresgegevens. Hierdoor komen wij erachter naar wie de productinfo verstuurd kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is van belang om duidelijk te hebben hoeveel gas en stroomer in het huishouden gebruikt wordt. Door deze gegevens kan de vakman inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf het huis

  Vertel ons wat meer over de woning. Denk aan de omvang en staat van isolatie. Vul dit ook aan met wat voor soort dak de woning heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Verstrek ook details over welke duurzame warmtebronnen geplaatst zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur jouw aanvraag. Je ontvangt binnen een paar dagen een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Slootdorp (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze subsidie is twee jaar geleden verder verruimd. Elke Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Via RVO.nl staat een database / apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle merken die staan op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €525 tot €1575. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Slootdorp

 • Dutch Solar Systems (ZB400TX 9,48), vermogen 3437 [KW], €2337 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 300 PAWT), vermogen 1437 [KW], €977 subsidie.
 • Rivusol (Radiant S250/2-45T), vermogen 2224 [KW], €1512 subsidie.

In aanvulling op de reeds besproken subsidieregeling verstrekt de gemeente Hollands Kroon soms een extra tegemoetkoming. Bezoek www.hollandskroon.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Slootdorp aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In een dergelijke situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor een aangenaam warm huis (bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Mogelijk vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Slootdorp!

 • Warmtepomp: wint warmte uit onder andere de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een specifieke plek in het huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte wordt geleverd door o.a. lokale industrie. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!