Zonneboiler Barsingerhorn

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Barsingerhorn? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door twee delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door middel van de zonneboiler-vergelijker vind jij veelzijdige details die helpen bij een zonneboiler kopen in Barsingerhorn.

zonneboiler systeem installeren in 1768

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3100.
 • De subsidies lopen op tot €1200.
 • Een standaard woning in Hollands Kroon gebruikt 1450 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 17%. Dit houdt in een potentiële besparing tot wel €130 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1768
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een zonneboiler installateur in Barsingerhorn vergelijken

Meer dan de helft van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm tapwater. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en zoek naar een betrouwbare zonneboiler installateur in Barsingerhorn! D.m.v. onze website bekijk je gemakkelijk een geschikte installateur in jouw eigen regio. Daarnaast bestaat er het speciale Energieloket van de gemeente Hollands Kroon. Of klik door naar de website echteinstallateur.nl voor een schema met goede installateurs uit jullie streek. Verderop vind jij belangrijke zaken.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na verhalen van andere klanten en eventuele keurmerken. Bijvoorbeeld Sterkin, VCA, Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt zonne-energie en zit dit uiteindelijk om in warm water. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Via warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Via het buizenstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water voorraad buffersysteem. Van november tot en met februari is de werking niet optimaal. Dan is er de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze duurzame installatie regelt heet water in huis en de verwarming van de woning. Deze duurzame installatie bestaat uit zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? In zo’n geval vult de CV-brander het gat op. Vooral aantrekkelijk voor gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor mensen die veel warm water uit de kraan halen. Omwille van aantrekkelijke prijzen, ISDE subsidie, de potentiële gasbesparing en lagere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Barsingerhorn. Deze setup is goed te combineren met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Vanzelfsprekend moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Natuurlijk moet je rekening houden met een voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag zijn er systemen met het buffervat voor warm tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De geschatte kosten zonneboiler Barsingerhorn liggen tussen de €2700 en €3800, inclusief installeren. Dit systeem heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op de zonnecollector specificaties, de capaciteit van het buffervat voor warm tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een duurzaamheidssubsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind jij hoe dit precies zit.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hierna vind je voor een paar voorbeeldsituaties de kosten en mogelijke besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te interessanter een zonneboiler is. We gaan vaak uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Experts zeggen vaak: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €110 per jaar (energieprijzen mei 2024). De gasprijs stijgt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatAantal collectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.500€60
100 liter2€2.800 – €3.050€95
200 liter2€3.100 – €3.950€130
300 liter3€4.475 – €5.350€155
zonneboiler-kopen-barsingerhorn

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dit zijn naam, adres + contactgegevens. Daarmee weten wij ook naar wie de productinfo verstuurd mag worden. Je ontvangt een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is handig om onderzoek te doen naar hoeveel stroom en gas de woning per jaar verbruikt. Door het verbruik kan de installateur een goed advies geven.

 3. Woningtypering

  Voer in wat voor type woning u bezit. Van belang zijn de omvang en de mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is wat voor soort dak de woning heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Schets tevens welke milieuvriendelijke oplossingen er in de woning zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur jouw aanvraag. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Barsingerhorn (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze is recent verbreed. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Via de overheid (RVO) staat een database / apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle systemen die benoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen al gauw op van €875 tot €1000. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Barsingerhorn

 • Dutch Solar Systems (ZB200TX 7,11), vermogen 3123 [KW], €2124 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 500 BSV), vermogen 1902 [KW], €1293 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 5cpc9 cpc23 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 3242 [KW], €2205 subsidie.

In aanvulling op de reeds besproken subsidieregeling faciliteert de gemeente Hollands Kroon een groene lening of kleine subsidie. Bezoek www.hollandskroon.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Barsingerhorn aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In zo’n scenario is zonneboiler + zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet in de verwarming van de woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Bovendien zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Barsingerhorn!

 • Warmtepomp: genereert warmte uit bijv. de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in de kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!